Bernat Solé en una imatge del 2018 al Parlament (ACN/Rafa Garrido)
Bernat Solé en una imatge del 2018 al Parlament (ACN/Rafa Garrido)

Bernat Solé, nou conseller d'Exteriors en substitució d'Alfred Bosch

L'alcalde d'Agramunt i portaveu adjunt d'Esquerra al Parlament assumeix el càrrec de conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

RedaccióActualitzat

Bernat Solé, alcalde d'Agramunt i portaveu adjunt d'Esquerra al Parlament, és el nou conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Substitueix Alfred Bosch, que va dimitir després de les acusacions d'assetjament sexual i laboral al seu cap de gabinet.

Solé ha esttat el primer conseller que pren possessió de forma telemàtica, per la crisi del coronavirus. Ho ha fet aquest dissabte per videoconferència, amb la presència del president i de la consellera de Presidència, Meritxell Budó.
 

El conseller Solé ha estat el primer a prometre el càrrec per via telemàtica
El conseller Solé ha estat el primer a prometre el càrrec per via telemàtica

Torra el va nomenar divendres a proposta d'ERC.

 

Solé té 44 anys i els últims nou ha fet d'alcalde d'Agramunt, càrrec que deixarà per centrar-se en la nova responsabilitat. És un dels imputats per l'1 d'octubre per haver permès el referèndum en locals municipals. Se l'acusa d'haver desatès la prohibició del Tribunal Constitucional (TC) que suspenia la consulta i advertia els alcaldes del seu deure d'impedir-la. La magistrada instructora del cas assenyala que Solé va participar en el referèndum i "no només no va impedir la votació sinó que durant la jornada va prendre decisions sobre la col·locació de les urnes o el tancament de l'edifici" que les albergava.


Un perfil "extern"

Solé ha explicat en un comunicat que ja ha anunciat que accepta l'encàrrec "amb la recança d'haver de deixar de ser alcalde d'Agramunt", però amb "il·lusió, determinació i compromís amb el país i amb els valors republicans". Segons ERC, cal que lideri la conselleria una persona "externa" al departament que faci "una aproximació neutra" als esdeveniments que van precipitar la dimissió de Bosch com a conseller.

El partit confia en l'experiència en gestió d'equips de Solé i en destaca el pes "més polític que tècnic".

ARXIVAT A:
Generalitat de CatalunyaERCAlfred Bosch
Anar al contingut