Alfred Bosch, al costat de Marta Vilalta, en la roda de premsa en què ha anunciat la seva dimissió
Alfred Bosch, al costat de Marta Vilalta, en la roda de premsa en què ha anunciat la seva dimissió

Bosch dimiteix després de les acusacions d'assetjament sexual contra el seu cap de gabinet

Bosch reconeix que probablement no ha sabut resoldre "prou bé ni prou ràpid" el cas d'assetjament sexual de què s'acusa Carles Garcias

Actualitzat

Alfred Bosch ha anunciat aquest dilluns que dimiteix com a conseller d'Exteriors, arran del cas de presumpte assetjament sexual del seu excap de gabinet, Carles Garcias, cessat el mes de gener passat.

En una roda de premsa al costat de la secretària general adjunta del partit, Marta Vilalta, Bosch ha dit que probablement no ha sabut resoldre "prou bé ni prou ràpid" el cas d'assetjament sexual, i ha lamentat "la indefensió de les dones que n'han estat víctimes":

"He intentat resoldre un cas de presumptes assetjaments de la millor manera que he cregut. Ho he fet des de la lleialtat a Esquerra i també amb la lleialtat d'Esquerra cap a mi. Segurament no ho he sabut fer prou bé. Ni prou ràpid. I em sap greu, sobretot per la indefensió de les dones que n'han estat víctimes."

 

De moment, la consellera Teresa Jordà, titular d'Agricultura, ha assumit les funcions de la cartera d'Exteriors. El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquest dimarts el decret de Presidència que fa l'encàrrec de funcions a la consellera per vacant del càrrec. 
 

"Faig més servei al país marxant"

Bosch ha explicat que la situació a la conselleria en les últimes hores era "insostenible" i que té "molt clar" que, en aquestes circumstàncies, fa "més servei al país" deixant el càrrec que no pas mantenint-s'hi.

És el mateix missatge que ha donat al seu compte de Twitter:

 

 

En la compareixença, Bosch ha explicat que era un dia en què calia "prendre decisions", tenint present que "el bé a preservar és més gran" que els seus sentiments personals i ha dit que sempre havia volgut actuar a partir dels "valors republicans".

La decisió arriba hores després que es conegués el cessament de Carles Garcias, per les denúncies d'assetjament sexual a treballadores del departament. Bosch, però, no va posar en marxa el protocol establert per la Generalitat en aquests casos.

Les informacions han arribat com a conseqüència d'una investigació del diari Ara.

 

Alfred Bosch, al costat de Marta Vilalta, en la roda de premsa en què ha anunciat la seva dimissió
Bosch amb Vilalta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns

 

Vilalta: "No hi ha d'haver cap tolerància"

Des d'Esquerra, la secretària general adjunta, Marta Vilalta, ha dit que els republicans han actuat "amb contundència" perquè "no hi ha d'haver cap tolerància" amb aquest tipus de conductes.

Segons Vilalta, tan bon punt es va tenir coneixement del cas, es va obrir un expedient disciplinari intern a Garcias i se'l va suspendre cautelarment de militància.

"Hem demostrat que a ERC som inflexibles, que actuem, que som autoexigents, i que mantenim el llistó d'exigència molt alt, cosa que implica que no tenim cap tolerància davant de conductes incompatibles amb els valors republicans."

 

Torra demana explicacions a Bosch

Després de la publicació del motiu del cessament de Garcias, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat aquest dilluns al matí Bosch al Palau per demanar-li explicacions i comunicar-li que iniciaria accions per investigar el cas des de Funció Pública.

 

Carles Garcias en una fotografia de la web d'ERC

 

Precisament, el conseller responsable de la cartera dels treballadors de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha acusat Exteriors de prendre "decisions de forma unilateral" i de no informar Administració Pública del cas d'assetjament.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Alfred BoschAssetjament sexual ERC
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut