Façana de l'Ajuntament de Berga (ACN)

Berga desobeeix la Junta Electoral i manté els símbols independentistes a l'Ajuntament

L'alcaldessa electa de Berga, Montse Venturós, ha estat inhabilitada durant els darrers sis mesos per mantenir l'estelada durant dos períodes electorals

RedaccióActualitzat

La façana de l'Ajuntament de Berga continua lluint l'estelada i una pancarta a favor de la llibertat dels polítics empresonats malgrat que ja ha finalitzat el termini de 48 hores que la Junta Electoral de Zona va donar a l'Ajuntament per retirar els símbols després de la denúncia del PP.
 

 

L'alcaldessa electa de Berga, Montse Venturós, de la CUP, ha estat inhabilitada durant els darrers sis mesos per haver mantingut l'estelada durant dos períodes electorals. En aquella ocasió, va ser Societat Civil Catalana qui va interposar la denúncia. La inhabilitació se li va acabar dilluns.

Venturós s'ha mostrat contrària a treure l'estelada perquè considera que, en el cas de Berga, respon a la voluntat del poble. "És una qüestió ineludible i s'ha de seguir batallant", ha dit.

L'actual alcalde accidental de Berga, Oriol Camps, també de la CUP, no es presenta a les eleccions del 26 de maig. Segons informa el Regió 7, la Junta Electoral no s'ha pronunciat sobre l'incompliment del requeriment. 

En aquesta ocasió, però, el possible condemnat a inhabilitació ja no serà una alcaldessa en exercici, sinó Oriol Camps, que ja no seria ni regidor.

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
Anar al contingut