Nova York

Benet XVI demana a l'ONU que vetlli per garantir els drets humans

Visita històrica de Benet XVI a la seu de les Nacions Unides a Nova York. Joseph Ratzinger s'ha convertit aquest divendres en el tercer Papa que ha parlat davant l'Assemblea General de l'ONU. En el seu discurs, ha recordat el deure de l'organització d'intervenir en aquells països on es vulnerin els drets humans i ha reclamat més solidaritat per afrontar els grans problemes mundials com la fam, les desigualtats, el desenvolupament o la protecció mediambiental. Aquest és un dels primers actes del Papa en la visita de tres dies que fa a Nova York.

Actualitzat

Joseph Ratzinger ha arribat a la seu de les Nacions Unides de Nova York tretze anys després que ho fes el seu antecessor, Joan Pau II.

Davant l'Assemblea General de l'ONU, el Papa ha aprofitat per recordar el deure de l'organització d'intervenir en aquells països on no estiguin garantits els drets humans, i ha censurat que el poder de decisió de les Nacions Unides el tinguin només uns pocs estats.

Benet XVI també ha demanat un esforç solidari en favor dels més necessitats i ha subratllat que cal afrontar globalment reptes com la pobresa, el subdesenvolupament o el canvi climàtic. Aquestes són qüestions, ha dit, que necessiten "que tots els responsables internacionals actuïn conjuntament".

Per la seva banda, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha vinculat la missió d'aquesta institució arreu del món amb el missatge que promou el sant pare en favor de la pau i el diàleg entre les cultures.

Amb aquest acte, Benet XVI ha començat una visita de tres dies a Nova York que el portarà a la Zona Zero, a la sinagoga de la ciutat i a l'estadi dels Yankees, on es farà un acte massiu. Tot plegat, enmig de fortes mesures de seguretat i després del ressò que va tenir la seva trobada, dijous, amb un grup de víctimes d'absusos sexuals per part de sacerdots catòlics.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut