Tres dones porten burca en un carrer de la ciutat afganesa de Kabul. (Foto: Reuters)
La burca és una peça de roba pensada per a les dones i que tapa per complet el cos. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Bèlgica, primer país que prohibeix l'ús de la burca als espais públics

Bèlgica és el primer país europeu que aprova una llei que prohibeix l'ús de la burca i el nicab als espais públics. La Cambra de Representants belga ha aprovat aquest dijous la normativa per unanimitat, i amb només dues abstencions. Perquè entri en vigor, però, falta encara la ratificació del Senat. La llei preveu multes i penes d'entre un i set dies de presó per a aquelles persones que siguin en un lloc públic amb la cara tapada i per tant no se les pugui identificar, i això inclou el vel islàmic integral. La normativa es basa en motius de seguretat i, de fet, ja s'aplica en algunes ciutats, com Brussel·les, a través de reglaments d'ordre públic.

Actualitzat
El Senat té ara 15 dies per estudiar la proposta i, un cop ho faci, disposarà de 60 dies més per introduir-hi esmenes. Ara bé, com que les cambres es dissoldran la setmana que ve per convocar eleccions per la crisi política del país, la proposta podria caducar.

La llei que ha impulsat l'executiu addueix motius de seguretat i ordre públic per justificar la prohibició dels vels que tapen íntegrament el cos de la dona a totes les àrees públiques, i no només a les seus de l'administració.

Si acaba prosperant, Bèlgica serà el primer país de la UE que aprovarà la prohibició. França té previst presentar al maig una llei similar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut