Tres dones porten burca en un carrer de la ciutat afganesa de Kabul. (Foto: Reuters)
La burca és una peça de roba pensada per a les dones i que tapa per complet el cos. (Foto: Reuters)
París

França presentarà al maig la llei per prohibir l'ús de la burca al carrer

El govern francès vol aprovar al maig la llei per prohibir l'ús de la burca al carrer. L'executiu vol que se'n faci una prohibició general a tots els espais públics, i no només en serveis com ara el transport, les escoles, els hospitals o edificis de l'administració. Tant el president, Nicolas Sarkozy, com el primer ministre, François Fillon, han demanat als ministres que busquin suports per tirar endavant la mesura. Segons diuen, l'objectiu és evitar que el fenomen creixi i preservar "els valors de la República". El govern de Fillon calcula que a França hi ha ara unes 2.000 dones que porten aquest vestit que les tapa gairebé del tot.

Actualitzat
"La prohibició ha de ser general a tots els espais públics, perquè la dignitat de la dona no es limita", ha afirmat el portaveu del govern francès, Luc Chatel. L'executiu s'ha compromès a treballar amb els partits polítics "i evidentment, les autoritats morals i religioses" per aprovar la norma.

La llei requereix un dictamen favorable del Consell d'Estat, que va alertar que una prohibició general podria quedar fora del dret francès. El president Sarkozy, que ha impulsat aquest debat, considera que la burca és un atac a la dignitat femenina.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut