Batlle: "És una insídia insinuar" que "s'ha manipulat" la xifra de participants el 26-O
Milers de persones concentrades al carrer Marina (Efe / Toni Albir)
Barcelona

Batlle: "És una insídia insinuar que s'ha manipulat" la xifra de participants el 26-O

El vicepresident d'Òmnium va acusar directament Batlle de manipular l'assistència, que la Guàrdia Urbana va xifrar en 350.000 persones

RedaccióActualitzat

Sota el lema "Llibertat", desenes de milers de persones s'han manifestat de mar a muntanya aquest dissabte al carrer Marina de Barcelona. Cinc-centes entitats s'havien sumat a la convocatòria d'Òmnium i l'ANC, en la qual van participar, segons la Guàrdia Urbana, 350.000 persones. Els organitzadors, que no donen xifres d'assistència, però, han qüestionat aquesta xifra.

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha acusat directament Albert Batlle, tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, d'"intentar manipular" la xifra de participació d'aquesta manifestació.

"Fa dos anys, en aquest mateix tram, l'ajuntament, la Guàrdia Urbana, va dir 750.000 i ara que ha canviat i que hi ha un comandament polític socialista diuen 350.000. És evident, i el partit socialista que demà (aquest diumenge) convoca una manifestació i que per tant, evidentment estan utilitzant la Guàrdia Urbana, les xifres de la Guàrdia Urbana, per tal d'intentar manipular aquesta manifestació. Això és inadmissible per part del que està fent aquest responsable polític, Albert Batlle. És inadmissible, és una vergonya el que ha passat i, per tant, demanarem explicacions".

"Hi ha un ús polític d'aquesta manifestació, cosa que no passava des dels temps que la delegació del govern espanyol a mans del PP donava xifres de manifestacions".

 

Batlle respon

Hi ha respost a través de les xarxes socials el tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona. Albert Batlle assegura textualment que és una "insídia" insinuar que des del consistori es manipulen les dades o es donen instruccions.

ARXIVAT A:
Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut