Madrid

Batet es pren unes hores per decidir si opta a encapçalar la llista del PSC i Martí es mostra obert a parlar-hi

Per la seva banda, Martí es mostra obert a parlar-hi

RedaccióActualitzat

La número 2 de la llista del PSOE al Congrés per Madrid a les eleccions del 20-D podria convertir-se en la número 1 de la llista del PSC el 26-J. L'actual secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, ha assegurat que decidirà en les pròximes hores si vol concórrer als comicis de juny com a cap de llista per Barcelona.

El de Batet és el nom que més ha sonat des de l'anunci de Carmen Chacón que renuncia a tornar a encapçalar la llista. En una conversa informal al Congrés en què ha destacat la feina de l'exministra de Defensa, ha assegurat que vol pensar-se una mica si fa el pas:

"No m'he plantejat res al respecte, hi ha temps per pensar, no gaire, i me'l prendré encara que siguin unes hores."

Batet, que podria comunicar aquest divendres la seva decisió a l'executiva del PSC a la reunió que hi ha convocada d'aquest òrgan i a la qual té previst assistir, ha assegurat que les primàries no l'espanten i que la seva decisió es basarà en una reflexió política al voltant al projecte del PSC i al que més convé col·lectivament tenint en compte la situació dels socialistes catalans.

Tant el líder del PSOE com el del PSC s'han referit a la possibilitat que Batet faci el pas.

Martí, disposat a parlar amb Batet

L'exsenador Carles Martí ha apostat per canviar i "revisar a fons" la llista del PSC a les eleccions generals en cas que ell sigui el cap de llista, perquè són unes eleccions "transcendentals" i "no són una segona volta". És per això que vol, ha assegurat, "respondre amb les persones adequades" als nous comicis.

En una entrevista concedida a EFE, Martí ha "desitjat el millor" a Carme Chacón i s'ha mostrat "disposat a parlar" amb Meritxell Batet si decideix optar a ser candidata, per buscar una llista "de consens", cosa que també s'ha mostrat obert a fer si Pere Navarro també es decidís a fer el pas.

"Batet té atributs i capacitats. Jo crec que també en tinc, i si podem arribar a un acord sobre com han de ser els canvis de llistes, l'estratègia i l'enfocament de campanya, estic disposat a plantejar-m'ho. El mateix dic de Pere Navarro. Crec que és una persona amb capacitats sobrades i estic disposat a parlar i buscar una llista de consens. I si no, em presentaré."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut