Barcelona

Barcelona tindrà aquest Nadal un servei de taxis conduïts per dones i només per a dones

Taxis per a dones conduïts per dones. És la iniciativa que promou la companyia Servitaxi per aquest Nadal. El servei és pioner a l'estat espanyol, però ja fa anys que existeix a altres països. A Londres, el 2006 es va crear sota el nom de Pink Ladies i els taxis exclusius per a dones van totalment pintats de rosa. Aquí s'ha batejat el servei com a Taxi Rosa, però de moment els taxis no deixaran els tradicionals negre i groc.

Actualitzat
En el cas de Londres, com en el de Nova York, la iniciativa va néixer per problemes de seguretat ciutadana. Aquest no és el cas de Barcelona perquè la ciutat és tranquil·la, assegura la promotora de la iniciativa, Begoña Torres. Tot i això, Begoña creu que el servei podria servir per a dones víctimes de la violència de gènere, que es poden sentir més segures en un taxi conduït per una dona.

Tot i això, Begoña és conscient de les possibles crítiques que pot generar la seva iniciativa per excloure els homes i es defensa dient que no és més que un altre servei, igual que ja existeixen els taxis amb maleters grans, amb cadiretes per a nadons o els que accepten gossos. El servei, a més, només es podrà contractar per telèfon i no es podrà aturar pel carrer un d'aquests Taxis Roses.

Dels 14.000 taxistes que treballen normalment a Barcelona, entre 600 i 700 són dones.


Anar al contingut