Acord Collboni-Trias per permetre l'obertura d'"hotels singulars" al centre de Barcelona

La proposta, que posa fi a la moratòria hotelera del govern de Colau, ha tirat endavant amb els vots de Junts, PP i Vox i l'abstenció del PSC, que n'ha permès així l'aprovació

Actualitzat

Acord entre el PSC i Junts a Barcelona per acabar amb la moratòria hotelera. Després de l'acord sobre l'ordenança de terrasses, l'alcalde Jaume Collboni i Xavier Trias han acordat que es puguin obrir nous hotels a les zones més turístiques del centre de la ciutat si es tracta de projectes singulars que tinguin valor afegit i no contribueixin a augmentar la massificació.

Es tracta d'una modificació del Pla Especial Urbanístics d'Allotjaments Turístics (PEUAT), el pla que regula a Barcelona els establiments turístics, aprovada per la Comissió d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona. 

El text proposa una modificació en dos aspectes. El primer, que es permeti llogar habitacions a turistes sempre que la família visqui al pis i un màxim de 31 dies l'any.

En segon lloc, es podran obrir nous hotels al centre de la ciutat, a les zones més saturades turísticament. Aquests hotels, segons proposa Trias per Barcelona, han de ser projectes singulars que tinguin valor afegit per a la ciutat, però que no contribueixin a augmentar la massificació.

La proposta ha comptat amb els vots a favor de Junts, PP i Vox, mentre que el PSC s'ha abstingut per permetre'n l'aprovació i tant Esquerra com els Comuns hi han votat en contra.

Xavier Trias i Jaume Collboni se saluden al saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona
Xavier Trias i Jaume Collboni se saluden al saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona (Europa Press/David Zorrakino)

El regidor de Junts Damià Calvet, que és qui ha presentat la proposició, ha defensat "passar de la restricció a la gestió i de la prohibició a l'ordenació, en benefici de la gent" en l'àmbit del turisme.
 

Rebutjada una proposta dels Comuns sobre habitatges turístics

En canvi, la comissió ha rebutjat una proposta de BComú que instava el govern municipal a extingir immediatament les llicències dels habitatges turístics que s'ubiquin en edificis compartits amb habitatges amb veïns amb residència permanent i habitual.

La proposta dels Comuns només ha obtingut el suport dels regidors d'Esquerra.   

 

ARXIVAT A:
JuntsPSCTurismeJaume Collboni Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut