Manifestació de suport a l'Enoc, el noi desaparegut fa més d'un mes a Hondures
Manifestació de suport a l'Enoc, el noi desaparegut fa més d'un mes a Hondures
Badalona

Badalona demana a Hondures reactivar la recerca d'Enoc, un nen desaparegut fa un mes

L'alcalde de la ciutat enviarà una carta a l'ambaixador del país a Espanya i la cònsol a Barcelona per pressionar-los perquè es reactivi la cerca del nen de 12 anys

Actualitzat

L'alcalde de Badalona, Álex Pastor, enviarà una carta a la cònsol d'Hondures a Barcelona, Sandra Mata, i a l'ambaixador a Espanya, Norman García Paz, per demanar que es reactivi la recerca d'Enoc Misael Pérez Chinchilla, el nen de 12 anys veí de Badalona desaparegut el mes de desembre al país centreamericà.

Representants del govern municipal s'han reunit aquest dilluns amb el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Carlos Prieto, per decidir quins passos poden fer per pressionar el govern hondureny perquè reprengui la recerca, tal com ha explicat el quart tinent d'alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro:

"Entre tots ens hem activat per ajudar i intentar que es reactivi la recerca"

"Hem d'aconseguir que les autoritats hondurenyes reactivin la cerca perquè pugui ser trobat sa i estalvi i torni aviat a casa"

 

 

Enoc, veí del barri de Llefià, és fill únic i viu amb la seva mare a Badalona des de fa tres anys. Tots dos van arribar-hi procedents de la ciutat de Tela, a Hondures, on va tornar de vacances a mitjans de novembre i va desaparèixer.

"Administrativament, es tracta d'un ciutadà hondureny perdut a Hondures, per tant, hem de posar el focus en el consolat i l'ambaixada perquè facin les gestions oportunes perquè es reactivi la recerca al seu país d'origen"

 

El quart tinent d'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro (ACN / Eduard Batlles)

 

El tinent d'alcalde ha garantit que el consistori "acompanyarà" la família perquè pugui parlar amb el cònsol i puguin explicar la situació "desesperada" que viu la mare del nen:

"Farem tot el que estigui a les nostres mans per trobar l'Enoc"

Neus Casablanca, directora de l'Institut Escola Rafael Alberti, on l'Enoc estudia 1r d'ESO, ha indicat que "no tenen constància" que el nen volgués abandonar l'escola i que estava "plenament integrat" al centre.

A Badalona, el teixit associatiu del barri de Llefià també s'ha mobilitzat perquè es pugui tornar a activar la recerca.

 

Més d'un mes desaparegut

Enoc va anar de vacances a Hondures el 18 de novembre. Dues setmanes després, el 2 de desembre, va desaparèixer després que el domicili del seu avi va ser atacat.

Es van trobar els cossos del seu avi, un oncle, la seva mainadera i una veïna, tots amb signes d'haver estat assassinats. El fet que s'hagin trobat tres cadàvers, però no el de l'Enoc, fa pensar que pot ser viu. A més, tampoc s'han trobat les pertinences amb què el nen va viatjar al país centreamericà.

Segons la família, la principal hipòtesi és que l'Enoc és víctima d'un segrest, tot i que ningú ha reclamat cap rescat.

Els dies posteriors a l'aparició dels cadàvers, l'exèrcit i la policia d'Hondures van desplegar un ampli dispositiu per trobar l'infant, una tasca que a hores d'ara només continuen grups de veïns de la família.

 

Concentració dissabte per demanar més implicació d'Hondures en trobar l'Enoc

 

Aquest dissabte, familiars, veïns i professors de l'Enoc es van manifestar a la plaça de Catalunya de Barcelona per reclamar que el govern d'Hondures s'impliqui més en trobar el nen.

En l'acte, una de les ties del noi, Doris Patricia Santos Moscoso, va demanar al president hondureny, Juan Orlando Hernández, que s'impliqui en la recerca de l'Enoc:

"Que ens ajudi, si ha de moure cel i terra per trobar-lo, que ho faci, no només per l'Enoc, sinó per totes les persones desaparegudes i assassinades, els casos dels quals han quedat impunes"

 

Manifestació de familiars, veïns i professors de l'Enoc, aquest dissabte a Barcelona

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut