Augmenten els aforaments: discoteques al 80% i recintes esportius interiors al 100%
Pla general de persones ballant a la discoteca Shôko el 8 d'octubre a Barcelona (ACN)

Amplien aforaments: 100% a gimnasos i recintes esportius tancats i 80% a l'oci nocturn

El govern anuncia que el Procicat té previst aprovar aquest dimecres les reduccions que entrarien en vigor divendres

RedaccióActualitzat

El govern ha anunciat que preveu ampliar els aforaments màxims de discoteques i altres locals de l'oci nocturn del 70% al 80% aquest mateix cap de setmana.

També s'eliminaran les restriccions als recintes esportius tancats, com ara estadis o gimnasos, que passaran a poder omplir-se fins al 100% de l'aforament.

Ho ha explicat aquest dimarts la portaveu del govern, Patrícia Plaja, després de la reunió del Consell Executiu que ha aprovat les mesures.


Als gimnasos, amb mascareta

El govern ha puntualitzat que als gimnasos l'ús de la mascareta mentre es practica esport és obligatori, en resposta a "informacions no contrastades que corren per xarxes socials i aplicacions de missatgeria".

Segons ha dit Plaja, el Procicat es reunirà aquest dimecres per donar el vistiplau definitiu a aquestes mesures, que entrarien en vigor a partir d'aquest divendres.

De tota manera, la portaveu ha demanat "prudència" perquè, ha assegurat, "no ha arribat el moment" encara de treure totes les restriccions als aforaments.

Dues setmanes d'oci nocturn

L'oci nocturn va reobrir fa gairebé 15 dies, el dijous 7 d'octubre, després que el TSJC donés el vistiplau a les condicions marcades per la Generalitat.

Per poder entrar cal portar el certificat Covid i també hi ha l'obligació de portar posada la mascareta en els recintes interiors.

Apujar l'aforament màxim del 70% al 80% era una demanda de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals, la FECASARM.

L'altra patronal, en canvi, la Federació Catalana d'Oci Nocturn, la FECALON, considerava que amb el 70% l'obertura ja és econòmicament viable.

Oci nocturn Suplement
 
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut