La discoteca Tropical de Salou, al juny
La discoteca Tropical de Salou, al juny (ACN/Ariadna Escoda)

El TSJC avala que l'oci nocturn reobri aquesta nit amb certificat Covid

Discoteques i bars musicals podran obrir a partir de la mitjanit de dijous a divendres, amb restriccions en espais interiors i l'obligació de portar la mascareta però sense distància interpersonal

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat, aquest dijous al migdia, que sigui obligatori el passaport Covid per accedir a discoteques i bars musicals, tal com proposava la Generalitat:

 

La Fiscalia ja havia dit dijous al matí que no s'oposava a la petició del certificat, considerant que "no suposa una limitació de drets fonamentals" perquè "no és general a tots els establiments ni obliga tots els ciutadans", només aquells que vulguin accedir als locals.

Després de la llum verda del TSJC, els locals podran obrir a partir de la mitjanit de dijous a divendres. Això sí, amb restriccions en espais interiors i l'obligació de portar la mascareta.

El Tribunal Suprem va acceptar una mesura similar a Galícia a començaments de setembre. Però des del sector recorden el cas d'Andalusia, on la justícia ho va rebutjar.

La diferència entre un cas i l'altre és que a Galícia es demanava per a uns municipis concrets i a Andalusia, per a tota la comunitat, la mateixa petició que a Catalunya.


Es dispara la venda d'entrades

Segons els càlculs de les patronals Fecalon i Fecasarm, un 40% dels locals tenen previst aixecar la persiana aquesta nit i un 70% el cap setmana. Mentrestant, la venda d'entrades per als locals s'ha disparat.

Les discoteques podran obrir fins a les cinc de la matinada entre diumenge i dijous i fins a les sis les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius. Sempre, amb 30 minuts més perquè els responsables dels establiments puguin tancar.

Pel que fa als bars musicals, podran estar oberts fins a dos quarts de tres entre setmana i fins a les tres els caps de setmana.

Això sí, la mascareta serà obligatòria en tot moment a l'interior dels locals menys en el moment que es consumeixi. El consum està permès tant asseguts com a peu dret, excepte a la zona de ball. També s'elimina l'obligació de mantenir la distància interpersonal.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut