Atac terrorista a Nova Zelanda amb sis ferits per arma blanca en un supermercat
Desplegament de la policia a la zona comercial d'Auckland, on ha tingut lloc l'atac
Wellington

Atac terrorista a Nova Zelanda amb sis ferits per arma blanca en un supermercat

La policia ha abatut a trets el presumpte jihadista, que seria un militant d'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

La policia ha abatut a trets un presumpte terrorista que ha atacat diverses persones amb un ganivet en un supermercat d'Auckland, a Nova Zelanda.

Un home ha ferit amb arma blanca 6 persones, en uns fets que la primera ministra, Jacinda Ardern, ha definit com un atac extremista violent comès per un militant del grup Estat Islàmic que estava vigilat constantment per la policia des de fa cinc anys.

Precisament, els agents que el vigilaven l'han vist entrar al supermercat i han pensat que era per comprar alguna cosa. Segons un testimoni, però, l'home ha tret un ganivet i ha començat a atacar la gent. Dels sis ferits, tres estarien en estat crític. Els agents han abatut el presumpte atacant a dins del supermercat.

Agents de la policia a les portes del supermercat on hi ha hagut l'atac terrorista
La policia vigilava el presumpte terrorista des de feia cinc anys

Segons la policia, la vigilància a què el sotmetien els ha permès intervenir ràpidament i evitar danys més greus. L'home tenia 32 anys i, d'acord amb la primera ministra, va emigrar de Sri Lanka a Nova Zelanda fa 11 anys i des del 2016 que la policia el tenia senyalat per inclinacions extremistes.

L'atemptat, que, segons els primers indicis, podria ser de caire islamista, ha provocat el terror a l'establiment en un moment de la tarda, hora local, en què hi havia força clients fent la compra, tot i el confinament decretat a la ciutat per un brot de la variant delta de la Covid.

Nova Zelanda està en alerta per atacs terroristes des que un supremacista blanc va matar 51 persones a dues mesquites de Christchurch el març del 2019. L'autor de l'atac, l'australià Brenton Tarrant, va ser condemnat l'agost del 2020 a cadena perpètua.

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme Nova Zelanda
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut