Associacions de veïns veuen la denegació de la llicència de l'hotel de les Drassanes una "victòria de barri i de ciutat"

ACN Barcelona.-La Plataforma Salvem les Drassanes, la FAVB, l'Associació de Veïns del Gòtic, SOS Monuments, l'Assemblea del Raval i l'ABTS han considerat aquest dijous que la denegació de la llicència de l'hotel de les Drassanes a la cadena Praktik és una "victòria de barri i de ciutat". En un comunicat, també han aprofitat per exigir al govern municipal que aquest només sigui un "primer pas". "Ni a Drassanes ni més enllà això es pot quedar en una cosa simbòlica", avisen. Els veïns han reclamat al consistori que avanci per construir habitatge social i espai públic veïnal en aquests terrenys i per fer un planejament tant de les Drassanes com del Raval Sud "que estigui pensat pel veïnat i per al veïnat".

Les plataformes veïnal han remarcat que aquest projecte concret és fruit d'una "successió d'operacions especulatives" i que després es va poder comprovar que estava "ple d'irregularitats en la seva tramitació". Aquest, continuen, és un "cas clau", però demanen acabar amb un model urbanístic identificable en nombrosos casos arreu de la ciutat. Els veïns citen, per exemple, el cas del Rec Comtal i l'hotel del Palau. "Durant anys s'ha dut a terme un model de planejament i gestió urbanística on drets fonamentals com el de l'habitatge i necessitats de primer ordre com l'espai públic per al veïnal o els equipaments de barri han anat quedant arraconats prioritzant les necessitats de la indústria turística", s'han queixat.

Anar al contingut