Un llarg aplaudiment ha recordat el president de l'entitat, Jordi Cuixart, que està empresonat a Madrid
Barcelona

Assemblea d'Òmnium amb el president a la presó i amb més de 100.000 socis

L'entitat, que per primera vegada supera els 100.000 socis, treballarà per eixamplar la base social sobiranista

RedaccióActualitzat

Òmnium Cultural insisteix en la importància de continuar eixamplant la base social sobiranista i referma el seu compromís per assolir la normalització política del país.

A l'assemblea ordinària que Òmnium ha fet aquest dissabte a Barcelona, s'ha incidit en el delicat moment polític que viu el país i s'ha reclamat al govern espanyol que respecti "d'una vegada per totes" el resultat electoral del 21 de desembre, encara que no els agradi.

El vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha denunciat que actualment s'està en una creixent "situació de vulneració de drets fonamentals" que hauria de "fer avergonyir" a qualsevol demòcrata:

"El que ens agradaria pensar és que, d'una vegada per totes, el govern de l'estat espanyol acceptarà els resultats del 21 de desembre i, per tant, deixarà que aquestes majories que s'han format al Parlament de Catalunya i aquests diputats que tenen el deure d'escollir un president, doncs que ho podran fer lliurement i no es veuran amenaçats com ho estan sent en tot moment"

La d'avui és l'assemblea més multitudinària de la història d'Òmnium. Per primera vegada, l'entitat cultural supera el sostre dels 100.000 socis. I ho fa, coincidint amb el moment que el president, Jordi Cuixart, està en presó provisional investigat per delicte de sedició i rebel·lió.

Una "trista circumstància" que ha destacat el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, que diu que l'entitat treballarà aquest 2018 per eixamplar la base social del sobiranisme:

"Volem treballar per enfortir el sentiment de pertinença colectiva al país. Volem treballar per fer més cohesió social a Catalunya i per blindar-nos contra el 155"

 

 

L'acte ha començat amb un llarg aplaudiment per al president que està a la presó de Soto del Real i s'han volgut recordar tots els empresonats pel procés polític i els polítics catalans que estan a l'estranger

Marcel Mauri també s'han referit a la manifestació de demà convocada per l'ANC . Des d'Òmnium hi seran, malgrat que aquesta vegada no en son part convocant.

 

 

Precisament avui, el diari britànic The Guardian publica un article de Jordi Cuixart on recorda que fa 144 dies que està privat de llibertat "per defensar els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya". Explica Cuixart que, en aquest temps, el seu fill de 10 mesos i la seva companya han hagut de recórrer més de 27.000 quilòmetres per anar-lo a veure a la presó de Soto del Real.

Malgrat la seva situació, diu Cuixart, continua "creient en la justícia, la protecció dels drets humans, la pau i la llibertat com els valors fonamentals que defineixen la democràcia del segle XXI".

Cuixart proclama la seva innocència i diu que Jordi Sànchez i ell són "presos de consciència" i es pregunta com és possible que el president d'una organització cultural amb més de 100.000 socis estigui a la presó en una democràcia per defensar el dret a vot.

 

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàArticle 155
Anar al contingut