Arxiven la causa contra Alay per manca "d'indicis sòlids" que el petroli rus pagués l'1-O

Junts reclama disculpes de Gabriel Rufián, que havia dit que l'entorn de Puigdemont es reunia amb "sàtrapes" russos i que es creien "James Bond"

Redacció/ACNActualitzat

La justícia ha arxivat la causa que investigava Josep Lluís Alay, cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, i l'empresari Aleksandr Dmitrenko.

El jutge Joaquín Aguirre, titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, és qui investiga l'anomenat cas Volhov sobre el suposat desviament de fons públics al procés independentista i aquesta n'era una de les peces separades i pendents de resolució.

En concret, la investigació es va obrir per saber si algun dels fets als quals es referien documents digitals trobats al telèfon mòbil d'Alay, com la compravenda de petroli, havien finançat l'1 d'Octubre i suposaven algun delicte.

Després d'analitzar el mòbil i d'escoltar la declaració de l'empresari rus resident a Catalunya Alexander Dimitrenko, el magistrat conclou que no està clar que l'operació s'acabés fent, tot i que es va fer una paga i senyal de 300.000 dòlars.

El magistrat conclou que "no hi ha cap indici sòlid" per sospitar que els negocis amb Rússia ocultessin alguna operació irregular. Ara, manté oberta una altra investigació per una informació policial que Alay va demanar a un mosso d'esquadra.

Junts reclama disculpes a ERC

El portaveu de Junts, Josep Rius, ja ha reclamat que hi hagi rectificacions i "disculpes" dels qui van creure que l'independentisme s'havia reunit amb Rússia.

Rius ha recordat l'acusació del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, però sense esmentar-lo directament. Unes paraules que Rufián havia adreçat particularment a l'expresident Carles Puigdemont i al seu entorn i havia dit que es reunien amb persones afins a Putin i que es creien "James Bond".


L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont també ha fet una piulada sobre la decisió judicial: "No esperem cap solidaritat però tenim memòria. Amb tu, Josep Lluís Alay", ha escrit.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut