L'octubre del 2020, la Guàrdia Civil va detenir 21 persones acusades d'organitzar Tsunami Democràtic
L'octubre del 2020, la Guàrdia Civil va detenir 21 persones acusades d'organitzar Tsunami Democràtic

L'Audiència Nacional assumirà la part del cas Volhov que investiga el Tsunami Democràtic

El jutge Aguirre s'inhibeix en la causa que afecta, entre altres, Xavier Vendrell, David Madí, Oriol Soler i Josep Lluís Alay

RedaccióActualitzat

El jutge Joaquín Aguirre, titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, que investiga l'anomenat cas Volhov sobre el suposat desviament de fons públics al procés independentista, ha traspassat part de la investigació a l'Audiència Nacional.

Es tracta de la part del cas que fa referència a Tsunami Democràtic. El jutge s'ha inhibit a favor del jutjat 6 de l'Audiència Nacional, que ja tenia en marxa una investigació relacionada.

L'octubre del 2020, la Guàrdia Civil va detenir 21 persones, entre les quals hi havia Xavier Vendrell, David Madí, Oriol Soler, Xavier Vinyals i Josep Lluís Alay i altres persones pròximes a ERC i JxCat o directament vinculades a Carles Puigdemont.

El jutjat de Barcelona s'ha inhibit en tot el que fa referència a les investigacions sobre la plataforma Tsunami Democràtic per organitzar les protestes després de la sentència de l'1-O i ho ha remès a l'Audiència Nacional.

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón pilotarà ara la causa contra els acusats de dirigir i organitzar Tsunami Democràtic.

Entre els imputats hi ha l'empresari David Madí, l'exconseller d'Esquerra Xavier Vendrell, l'exresponsable de l'oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, i l'editor Oriol Soler. La resta de la causa que investiga el jutjat de Barcelona segueix el seu procés.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàTsunami Democràtic
Anar al contingut