Rufián al faristol de la sala de premsa del Congrés
El portaveu d'ERC al Congrés ha fet les declaracions davant la premsa (Europa Press/Marta Fernández)

Rufián diu que l'entorn Puigdemont es reunia amb "sàtrapes" russos i es creien James Bond

Junts demana que comparegui al Parlament i Jordi Sànchez el titlla d'ingnorant i de portaveu de les clavegueres de l'Estat

RedaccióActualitzat

Nou xoc entre els socis de govern. El portaveu d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha carregat durament contra una part de l'entorn de Carles Puigdemont per reunir-se amb persones pròximes al Kremlin en ple procés independentista.

En declaracions des de Madrid, Rufián ha assegurat que "intenta no parlar gairebé mai de Junts o de l'espai de l'antiga Convergència", però diu que, ara, "vist el panorama", ho havia de fer.

Per Rufián, els contactes de què acusa l'entorn de l'expresident de la Generalitat no representen la causa de la independència:

"Crec que són senyorets que es passejaven per Europa reunint-se amb la gent equivocada perquè així durant una estona es creien que eren James Bond. No ens representen. I m'estic contenint, perquè és d'una frivolitat terrible."

Rufián assegura que aquestes reunions eren "per fer-se una selfie en segons quins despatxos" i que les explicacions per aquesta "frivolitat terrible" les han de donar "ells":

"Mai ha representat la nostra línia de política internacional reunir-nos amb sàtrapes. Raül Romeva ho hauria pogut fer i no ho va fer mai."

 

Junts vol que comparegui al Parlament

Les declaracions de Rufián no han agradat gens ni mica a Junts, que li demana que comparegui al Parlament i insta els republicans a rectificar les paraules del seu portaveu al Congrés.

El partit també demanarà la compareixença a iniciativa pròpia de Puigdemont; del director de la seva oficina, Josep Lluís Alay, i de l'advocat Gonzalo Boye perquè donin "les explicacions oportunes" en la comissió d'Afers Institucionals del Parlament.

El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha traslladat al president Aragonès el seu enuig per unes manifestacions que considera intolerables i li ha demanat si és la posició d'Esquerra.

I el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha contestat a Gabriel Rufián a les xarxes i l'ha titllat d'ignorant i miserable. Sánchez l'ha acusat de convertir-se en portaveu de les clavegueres de l'Estat.

El senador de Junts per Catalunya Josep Maria Matamala, considerat molt proper a l'expresident Carles Puigdemont, ha anat més enllà i assegura que "sabent el que s'ha patit i es pateix a l'exili" només li pot dir una cosa a Gabriel Rufián: que és un "desgraciat".

 

ARXIVAT A:
JxCatERCCarles PuigdemontJordi SànchezGabriel RufiánRússia
Anar al contingut