Barcelona

Artur Mas demana als empresaris que "s'impliquin" amb CiU i participin de la gestió del país

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha instat els empresaris catalans a "implicar-se fortament" per permetre la formació d'un govern "estable" dirigit per CiU i impedir que es reediti el tripartit, i els ha ofert "coliderar" el país a partir de l'1-N.

Actualitzat
En la seva conferència, titulada "Propostes de país per a l'empresa catalana", que ha pronunciat davant uns 350 empresaris catalans, Mas ha afirmat que CiU "està preparada per fer front als reptes que Catalunya té plantejats, per liderar el futur del país des del govern", però ha advertit que "fa falta que una majoria" de ciutadans "faci possible un bon govern".

"Això no s'aconsegueix sol, suposa la implicació de molta gent al país, del món empresarial i de fora. No caurà del cel, no ens ho regalarà ningú, hi ha d'haver una forta implicació", ha recalcat. Segons Mas, Catalunya "no es pot permetre un tripartit bis", de manera que les eleccions catalanes de l'1 de novembre seran "transcendentals".

"Invito formalment el món empresarial català a sumar voluntats perquè a partir de l'1-N Catalunya tingui un bon govern", ha plantejat Mas, que ha advertit que "l'única alternativa possible per evitar un tripartit bis és CiU". El líder de CiU ha assegurat: "Si després de les eleccions tinc l'honor de presidir el país, volem el món empresarial de Catalunya, i el món social també, al nostre costat gestionant aeroports, ports, la formació integrada. El volem dins de l'Agència de Competitivitat, dins de la selecció d'immigrants en origen".

"La iniciativa principal haurà de ser del govern en tots aquests terrenys, però volem que el món empresarial estigui present en el colideratge d'aquests grans temes, no només fent el diagnòstic, sinó coliderant el país al costat del govern des de dins de les institucions que promogui el mateix govern en aquests terrenys", ha explicat.

Per Mas, és fonamental que els anys vinents Catalunya disposi d'un govern que "doni estabilitat, generi confiança, doni prestigi a Catalunya i prengui decisions".

Entre els representants empresarials que han assistit a la conferència hi havia Eusebi Cima (Fepime), Joan Rosell (Foment del Treball), Miquel Valls (Cambra de Comerç), Josep González (Pimec), Joan Hortalà (Borsa de Barcelona), David Garrofé (Cecot) i Sebastià Cabré (Cepta).
Anar al contingut