Un dels 15 migrants rescatats per l'Open Arms al port de Cadis
Un dels 15 migrants rescatats per l'Open Arms al port de Cadis
Cadis

Arriben a Cadis els 15 migrants rescatats per l'Open Arms que acollirà Espanya

El vaixell Audaz ha portat 15 dels 160 migrants rescatats a començaments d'agost per l'ONG catalana, de Sicília fins al port gadità de San Roque

RedaccióActualitzat

Els quinze migrants rescatats per l'Open Arms en tres operacions de rescat a partir de l'1 d'agost i que acollirà l'estat espanyol han arribat poc abans de les nou del matí al port de San Roque, a Cadis.

Els quinze migrants han viatjat a bord del vaixell Audaz de l'Armada Espanyola des de l'illa italiana de Lampedusa, on finalment van ser autoritzats a desembarcar el 20 d'agost, després de passar més de tres setmanes a l'espera de rebre autorització per entrar a un port segur.

El vaixell Audaz va recollir els quinze migrants que acollirà Espanya al port de Pozzallo, a Sicilia, aquest dimarts. És un grup format per 15 persones, 14 homes i una dona, de set nacionalitats diferents (Eritrea, el Sudan, Gàmbia, Ghana, Nigèria, Libèria i Etiòpia).

 

Membres de la Creu Roja els faran un reconeixement mèdic en arribar a port, tot i que no esperen trobar-se amb cap situació d'emergència, perquè els 15 migrants ja han rebut atenció mèdica a Sicília.

Després se'ls acollirà al Centre d'Estada Temporal de Chiclana, que disposa de 500 places per a migrants. Es preveu que l'estada d'aquest grup de migrants recollits per l'Open Arms a Chiclana sigui breu, ja que després es derivaran a altres centres d'acollida.

La resta dels 160 migrants rescatats per l'Open Arms aquest mes d'agost es repartiran entre França, Alemanya, Luxemburg i Portugal.

ARXIVAT A:
Open ArmsMigracions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut