Roma

Arrestat el cap del perillós clan de la Camorra que "va condemnar a mort" Roberto Saviano

La policia italiana ha detingut avui Nícola Schiavone, considerat l'hereu del poderós clan camorrista dels Casalesos després que al 1998 van detenir el seu pare, que era conegut amb el sobrenom de Sandokan. Aquesta família napolitana ha condemnat a mort l'escriptor Roberto Saviano per haver denunciat al seu llibre "Gomorra" les activitats il·legals del clan. Els investigadors acusen Nicola Schiavone d'haver ordenat l'assassinat per una revenja de diversos membres de la família. Segons fonts policials l'home no ha oposat resistència quan l'han detingut a casa seva.

Actualitzat
Nicola Schiavone, considerat l'actual regent dels Casalesos, un dels clans més perillosos de la Camorra, ha estat detingut al sud d'Itàlia, concretament a Casal di Principe.

La detenció ha estat celebrada per les principals autoritats governamentals i judicials del país transalpí. El ministre de Justícia italià considera que aquest és un cop fort, també psicològic, tant al clan dels Casalesos com a tota la Camorra.

El fiscal nacional antimàfia, Pietro Grasso, ha expressat "viva estima" pel treball fet pels investigadors, mentre que el cap superior de la policia de Caserta, Guido Longo, ha destacat que amb aquesta operació, "s'ha copejat el cor de la potent organització camorrista dels Casalesos".

"Nicola Schiavone, que es trobava fugitiu des de feia gairebé un any, era un dels objectius principals de les forces de l'ordre i, finalment, hem aconseguit capturar-lo", s'ha congratulat. Per part seva, el ministre d'Interior, Roberto Maroni, ha felicitat les autoritats policials per aquesta "important operació".


Anar al contingut