Aragonès: "És l'hora del diàleg i de la negociació amb el govern espanyol"

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana de Catalunya aposta pel diàleg amb el govern espanyol, "sense condicions, però sense renúncies".

Així ho ha defensat Pere Aragonès davant del Consell Nacional del partit.

"Una vegada més tornem a dir que seurem amb qui faci falta. Una vegada més diem que és l'hora del diàleg i de la negociació amb el govern de l'estat espanyol. Ha de ser sense condicions, però sense renúncies. No renunciarem a res. Reconeixem que l'altra part, per seure a la taula, tampoc ha de renunciar a res."

Aragonès, de tota manera, ha remarcat que aquest diàleg ha de tenir "com a objecte central el problema de fons que té aquest país, que és l'exercici i el reconeixement del dret a l'autodeterminació":

"Sense abordar el que va significar l'exercici d'empoderament col·lectiu de l'1 d'octubre algú s'estarà equivocant molt. Nosaltres estem decidits a no equivocar-nos i ho posarem sobre totes i cadascuna de les taules de diàleg i de negociació."

 

L'adjunt a la presidència d'ERC i vicepresident del govern, que ha començat la seva intervenció recordant els polítics a la presó i a l'estranger, també ha dit que un dels objectius a curt termini del diàleg és "que es pugui fer política a Catalunya sense por de la repressió".

El vicepresident del Govern ha defensat que la reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, del 9 de juliol ha de girar entorn del "problema de fons" que, segons Aragonès, és que l'estat espanyol no reconeix el dret a l'autodeterminació exercit l'1-O:

"El referèndum ja l'hem fet, que és l'1 d'octubre. La nostra prioritat és que es reconegui aquest resultat i a partir d'aquí disposats a parlar sempre que sigui el dret a l'autodeterminació el que guiï l'espai de consens"

ARXIVAT A:
ERCPere AragonèsProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut