El vicepresident Pere Aragonès (ACN)
El vicepresident Pere Aragonès (ACN)
Barcelona

Aragonés: "Catalunya no pot lligar el futur a una Espanya en mans de l'extrema dreta"

Aragonès diu que seria bo que hi hagués un mediador o un grup de suport que acompanyés els dos governs

Actualitzat

El vicepresident Pere Aragonès alerta que, després del pacte a Andalusia, amb l'entrada de Vox a la mesa, Catalunya no pot lligar el seu futur a una Espanya en mans de l'extrema dreta.

"El que ens hem trobat és que el PP, Vox i Ciutadans són com una nina russa. De fet és el mateix joc, el mateix instrument de la dreta reaccionària de sempre en què vas obrint i van apareixent. Davant d'una onada reaccionària, Catalunya no pot lligar el seu futur a una Espanya que pot caure en mans de l'extrema dreta."

Aragonès considera que una tercera trobada entre la Generalitat i La Moncloa ha de servir per concretar una resposta democràtica al conflicte català. Aragonès, en una entrevista a l'agència ACN, ha explicat que després de la trobada que van tenir els dos presidents el juliol passat i de la reunió de la setmana passada a Barcelona, on es va fer un document en què La Moncloa admet que hi ha un problema polític, la pròxima trobada ha de significar un pas més.

Per primera vegada un govern espanyol admet en un document que fa seu que hi ha un problema polític a Catalunya que necessita una solució 'política' i que ha de ser democràtica. Per tant, anem fent passos. En el següent hauríem d'anar concretant quina ha de ser aquesta resposta democràtica i crec que tothom sap que això ha d'acabar amb una votació.

"Seria positiu que el diàleg, com que el conflicte és entre la majoria de la societat catalana i les institucions de l'Estat, i la negociació no tinguessin com a únic canal els dos governs."

Aquesta reunió, en principi, es farà el gener que ve entre el mateix Aragonès i la consellera Elsa Artadi, per un costat, i la vicepresidenta Carmen Calvo i un altre ministre encara per concretar, per l'altre costat. Aragonès considera que ha arribat el moment de començar a concretar.

 

Una mediació o grup de suport que acompanyés la negociació

Pere Aragonès ha explicat també que seria bo que hi hagués un mediador o un grup de suport que acompanyés els dos governs en les converses i els permetés avançar.

"Seria positiu que el diàleg -atès que el conflicte és entre la majoria de la societat catalana i les institucions de l'Estat - i la negociació no tinguessin com a únic canal els dos governs. Crec que aquí hi poden haver àmbits de discussió, de suport, de reflexió que poden acompanyar això."

Pere Aragonès ha explicat que a la reunió de la setmana passada a Barcelona, el president Quim Torra va proposar aquesta mediació i que Pedro Sánchez es va limitar a prendre'n nota. Aragonès ha dit que esperen que la resposta sigui positiva i ha negat que hi hagi cap nom sobre la taula.

ARXIVAT A:
Pere AragonèsVoxPedro SánchezQuim Torra
Anar al contingut