Pere Aragonès al Consell Nacional d'ERC aquest dissabte (EFE)
Pere Aragonès al Consell Nacional d'ERC aquest dissabte (EFE)
Barcelona

Aragonès: "A l'independentisme no ens escapça ningú, tampoc el Suprem"

El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, assegura que l'única sentència justa és l'absolució

RedaccióActualitzat

El Consell Nacional d'ERC ha decidit fer el Congrés Nacional del partit el 21 de desembre. Un congrés que es farà finalment a Barcelona i no a Lleida o Tarragona, com inicialment s'havia previst, per raons "logístiques".

Durant el Congrés, es presentarà la nova executiva nacional del partit, escollida el setembre passat, amb el vicepresident Pere Aragonès com a coordinador nacional i la portaveu Marta Vilalta com a secretària general adjunta. Oriol Junqueras i Marta Rovira continuaran sent president i secretària general.

El coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, s'ha referit a la sentència del procés en el Consell Nacional del partit. Aragonès ha advertit el Tribunal Suprem que cap sentència escapçarà o silenciarà les aspiracions independentistes:

"A ERC, al conjunt de l'independentisme i als demòcrates d'aquest país no ens escapça ningú. Tampoc el Tribunal Suprem. Un Suprem que, per una sentència que per molt dura que sigui o qualsevol sentència que no sigui l'absolució, no farà desaparèixer els milions d'independentistes que hi ha en aquest país."

Ha assegurat que la publicació de la sentència del judici del procés obre un nou horitzó de país. Aragonès ha reclamat també acumular més força per impulsar la república catalana.

Aragonès acusa l'Estat de falta de democràcia per haver traslladat el conflicte català de l'esfera política als jutjats. I ha reiterat que l'única sentència justa és l'absolució:

"Si la sentència no és absolutòria, acumularem encara més força per liderar, compartidament, el camí d'aquest país cap a la república catalana."

"L'única sentència justa és l'absolució. No serà una democràcia real si no hi ha una sentència absolutòria. I serà el moment de reivindicar que les coses tornin d'on no haurien d'haver sortit mai, que és del debat i discussió política."

El coordinador nacional d'Esquerra ha demanat força i unitat al Consell Nacional del partit pel nou horitzó que s'obrirà després de la publicació de la sentència del judici del procés.

ARXIVAT A:
ERCPere AragonèsJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut