Un grup de dones saudites (Reuters)
Un grup de dones saudites (Reuters)

L'Aràbia Saudita permetrà a les dones viatjar sense permís d'un home

La mesura forma part d'una reforma legislativa que amplia els drets de les dones en un dels països fins ara més estrictes en aquest àmbit

RedaccióActualitzat

El govern saudita permetrà que les dones puguin viatjar a l'estranger sense permís d'un home. La mesura forma part d'una reforma legislativa que amplia els drets de les dones en un dels països fins ara més discriminacions en aquest àmbit.

És la nova mesura del príncep hereu Mohamed bin Salman per rentar la cara del règim davant la pressió internacional i les crítiques per la falta de drets humans.

A partir d'ara, qualsevol ciutadà més gran de 21 anys podrà sol·licitar el passaport, independentment del sexe.

És l'avenç més significatiu en l'àmbit social, però hi ha més novetats: les dones podran registrar el naixement d'un fill, un matrimoni o un divorci, i ser tutores dels fills menors. A més, també s'obren noves oportunitats en el camp laboral femení, on fins ara estan discriminades per raó de gènere i per això les dones representen una gran part de la població parada.

 

 

Tot plegat, forma part d'una reforma per transformar l'economia i modernitzar mínimament un país on no es respecten els drets humans i on les dones, a la pràctica, són ciutadanes de segona tota la vida.

 

L'any passat ja es va fer un primer pas simbòlic permetent a les dones tenir carnet de conduir. Malgrat això, en els últims mesos hi ha hagut diversos casos de dones que han fugit de l'Aràbia Saudita buscant més llibertat.  

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
Anar al contingut