Apple liquida iTunes i el substituirà per tres apps de música, vídeo i podcast

Apple guanya la batalla legal per estalviar-se 13.000 milions en impostos a Irlanda

El Tribunal de Justícia de la UE dona la raó a la companyia en una sentència que pot ser recorreguda

Actualitzat

Els reguladors de la competència de la UE han donat la raó a la companyia Apple en la seva batalla legal per estalviar-se el pagament d'impostos a Irlanda.

El Tribunal General de la UE ha dictaminat que no haurà de pagar 13.000 milions d'euros en impostos endarrerits irlandesos. Aquesta decisió és clau en la campanya de la UE contra els acords fiscals de les tecnològiques.

Irlanda podrà continuar oferint incentius fiscals a grans multinacionals, que evitaran pagar impostos en altres països europeus. 

 

El Tribunal de Luxemburg anul·la la decisió de la Comissió Europea que obligava els irlandesos a cobrar els impostos que toquen a la multinacional nord-americana.

Cop duríssim

És un cop duríssim a l'estratègia de Brussel·les i a les exigències de països com Espanya, que demanen eliminar la competència deslleial entre estats.
Concretament, el Tribunal General de la Unió Europea s'ha pronunciat aquest dimecres sobre els recursos presentats per Irlanda i Apple contra la decisió de la Comissió Europea que va exigir la devolució de 13.000 milions d'euros més interessos en ajudes il·legals concedides per Dublín a la multinacional tecnològica.

Apple
 

Tracte de favor

Brussel·les va establir fa gairebé quatre anys que Irlanda havia concedit un tracte de favor a la multinacional de Tim Cook que li van permetre pagar "substancialment menys impostos" que altres empreses gràcies a un "avantatge selectiu" prohibit per les regles europees de competència.

En particular, es refereix a dues resolucions fiscals de l'agència tributària irlandesa de 1991 i 2007 a favor d'Apple Sales International i Apple Operations Europe que avalaven els mètodes usats perquè totes dues assignessin beneficis a les seves respectives sucursals irlandeses.

 

Acord fiscal molt quantiós

Aquestes resolucions van estar vigents entre 1991 i 2014, però la Comissió Europea només va poder ordenar la recuperació dels diners no pagats durant un període de deu anys anteriors a la primera sol·licitud d'informació, que es remunta a 2013. Segons els seus càlculs, eren 13.000 milions d'euros des del 2003.

Tant Apple com Irlanda van recórrer aquesta decisió davant el tribunal de Luxemburg, que ha dictat sentència aquest dimecres i qualsevol de les parts implicades hi podrà presentar recurs durant un termini de dos mesos i deu dies.

L'acord fiscal entre Irlanda i Apple és amb diferència el que afecta una quantitat de diners més gran de tots els que la Comissió Europea ha qüestionat durant els últims anys.

ARXIVAT A:
Frau fiscal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut