Un dels cartells a Barcelona

Un grup a favor del "sí" l'1-O s'adjudica la campanya que ha penjat cartells de Franco

Justament aquest dimarts fa 81 anys del cop d'estat de Franco

RedaccióActualitzat

Diversos municipis catalans s'han llevat aquest matí amb una sorpresa: cartells amb la imatge de Franco que demanen no votar en el referèndum de l'1 d'octubre. Se n'han pogut veure a Barcelona, Ripollet, Lleida, Argentona, Reus o Vilassar de Mar.

Diverses persones s'han fet ressò d'aquest fet a les xarxes socials, just el dia que fa 81 anys del cop d'estat franquista.

L'organització República des de Baix, a favor del "sí" en el referèndum, s'ha adjudicat l'autoria de la campanya. En formen part, a títol personal, alguns militants i regidors de Podem i la CUP.

Una campanya controvertida

Els promotors han rebut crítiques fins i tot des de companys de partit. Alguns dirigents polítics, com Lluís Rabell o Joan Coscubiela, han qüestionat la idoneitat d'utilitzar la imatge del dictador.


A Espanya la utilització de la imatge del Dictador i dels símbols franquistes no suposa un problema jurídic com a Alemanya.

Molts usuaris han compartit les fotografies amb l'etiqueta de Twitter #1OconFrancoNoPasaba i han especulat en un primer moment sobre l'autoria de la campanya. Alguns ja apuntaven als partidaris del "sí" en el referèndum.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut