Barcelona

Antoni Verdaguer presenta "Raval", una mirada a la realitat multicultural d'aquest barri barceloní

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha estat el lloc escollit per Antoni Verdaguer per presentar el seu darrer treball, "Raval", un documental que tracta de copsar la pluralitat d'aquest barri barceloní. La cinta és, de fet, un híbrid entre documental i ficció. Hi apareixen un centenar de personatges, la majoria sense cap experiència en la interpretació, i molts són de fet veïns del barri. Es tracta d'una mirada oberta i sense embuts a la realitat dels carrers del Raval de Barcelona.

Actualitzat
La primera projecció de "Raval" ha tingut uns protagonistes molt especials, els immigrants. Ells són en bona part els protagonistes del film i ho han estat també de la presentació. Es tracta de gent com en Javid Mughal, un periodista pakistanès que viu al Raval des de fa deu anys i que publica "El mirador dels immigrants". Juntament amb ell, altres compatriotes han acudit a l'estrena de l'obra de Verdaguer. El director ha volgut que els personatges reals que l'han inspirat i que apareixen a la pel·lícula fossin els primers de veure-la.

Verdaguer ha afirmat que "he conegut gent que m'han aportat les seves vivències, algunes de les quals estan reflectides a la pel·lícula, i penso que el que he volgut donar és aquesta pluralitat de tot: de cultures, d'ètnies de diferents llocs, d'activitats laborals, artístiques que té el Raval". De fet, fa sis anys que el director viu al barri, i es confessa absolutament seduït per l'ambient que s'hi respira. Amb Raval ha volgut fer un mosaic de totes les realitats que hi ha trobat, tant les negatives com les positives.

El fet d'haver escollit el CCCB per la presentació té un significat. Aquesta és una de les grans infraestructures culturals que van començar a canviar la cara del barri ara fa poc més de deu anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut