Ministra de Foment

Ana Pastor veu recompensada la seva fidelitat amb el Ministeri de Foment

La relació política d'Ana Pastor amb Mariano Rajoy arrenca a Galícia. Nascuda a Cubillos del Pan, una petita població pròxima a Zamora, l'any 1957, i llicenciada en Medicina per la Universitat de Salamanca, Pastor va formar part de la direcció de la sanitat pública gallega. L'any 2001, Rajoy se l'emporta a Interior com a subsecretària del ministeri. I un any més tard, José María Aznar la nomena ministra de Sanitat, en substitució de la polèmica Celia Villalobos, càrrec que va ocupar fins que el PP va perdre les eleccions del 2004. Contra els que esperaven tornar-la a veure en aquesta cartera, Rajoy li ha encomanat ara dirigir el Ministeri de Foment.

RedaccióActualitzat
Ana Pastor ha ocupat diversos càrrecs polítics dins del Congrés: ha estat vocal en diverses comissions de treball del Parlament i vicepresidenta segona de la Mesa del Cogrés dels Diputats durant aquesta última legislatura.

Després que el PP va deixar la Moncloa va ser nomenada secretària executiva del partit de Política Social i Benestar, lloc des d'on ha xifrat en 15.000 milions el deute del sistema sanitari i s'ha mostrat contrària al copagament, perquè creu que castiga els malalts. En canvi, sosté que fan falta "reformes estructurals" i aposta per la "unitat" del model sanitari espanyol.

Com a ministra de Foment agafa el testimoni d'un altre gallec, José Blanco, en un moment marcat per les retallades pressupsotàries i amb tasques urgents pendnets com ara la privatització d'Aena o donar sortida a l'estoc de pisos que no es venen. Pastor és la segona dona al càrrec, després de la socialista Magdalena Álvarez.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut