Barcelona

Álvarez nega ara que s'hagi pensat retirar el contracte de les obres de l'AVE a OHL

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, nega ara que s'hagi pensat retirar el contracte de les obres de l'AVE a l'empresa OHL tal com es va anunciar aquest divendres i com li reclamava el govern català. El que sí que s'ha fet és obligar la companyia a subcontractar empreses especialitzades per millorar i garantir l'estabilitat del subsòl. OHL és l'encarregada dels treballs en el tram on en els últims dies s'han produït diversos esvorancs, l'últim aquest divendres a l'andana de l'estació de Bellvitge, i que han obligat a paralitzar el servei i ara també les obres de l'AVE. Aquesta tarda el Ministeri donarà més explicacions en una roda de premsa a Barcelona.

Actualitzat
Foment es resisteix a adoptar la petició que l'hi ha fet arribar el govern català: la recessió del contracte amb la constructora OHL després de les innumerables incidències registrades que han obligat, fins ara, a tallar dues línies de Renfe i una dels Ferrocarrils Catalans i a paralitzar les obres de l'AVE al seu pas per l'Hospitalet de Llobregat.

Tot i que divendres la decisió ja semblava presa, la ministra de Foment ha assegurat aquest dissabte en declaracions als mitjans de comunicació des de Sevilla que el govern espanyol no s'ha plantejat mai retirar-li el contracte a OHL i que opta per mantenir-lo vigent però condicionant l'execució del tram de l'AVE afectat a la subcontractació d'empreses especialitzades que garanteixin la viabilitat i la seguretat dels treballs.

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, té previst oferir aquesta tarda una roda de premsa per explicar la decisió de Foment i la situació en què es troben les obres després que l'enèsim esvoranc registrat en les obres del tren d'alta velocitat, en aquest cas l'esfondrament de 10 metres a l'andana de l'estació de Bellvitge, hagi obligat a paralitzar les obres.

Respecte a les múltiples veus que demanen la seva dimissió, la ministra de Foment ha assegurat des de Sevilla que "mai s'ha plantejat dimitir" i ha promès solucionar el problema. Álvarez ha puntualitzat que ha "assumit una responsabilitat amb els ciutadans i les assumiré fins al final". També ha qualificat les obres de l'AVE com una qüestió complexa que necessita temps i ha demanat serenitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut