Almenys tres morts a Niça en un atac amb ganivet
Policia científica a l'exterior de l'església de Notre Dame de Niça (Reuters/Eric Gaillard)

Almenys tres morts a Niça en un atac amb ganivet en una església

Un home ha estat abatut a Avinyó després d'amenaçar vianants amb un ganivet mentre a Jiddah un vigilant del consolat francès ha estat ferit lleu amb arma blanca

RedaccióActualitzat

Tres persones han mort, aquest matí, en un atac amb ganivet comès a l'església de Notre Dame de la ciutat francesa de Niça. Una d'elles, segons fonts policials, és una dona que hauria estat decapitada. A més, diverses persones han resultat ferides.

Les tres víctimes mortals han estat atacades a l'interior del temple. Un home i una dona han estat assassinades allà mateix, mentre una tercera persona ha mort en un bar pròxim, on s'havia refugiat.

El presumpte autor dels apunyalaments ha estat detingut i traslladat a l'hospital després que la policia l'ha ferit d'un tret.

Tant l'alcalde de Niça, Christian Estrosi, com fonts policials han explicat que l'autor dels assassinats ha cridat "Al·lahu-àkbar" ("Al·là és gran" o "Déu és gran") mentre feia l'atac i també després, mentre era reduït per la policia.

 

Un agent fortament armat i un vehicle d'emergències a la rodalia de l'església de Notre Dame de Niça (Reuters/Eric Gaillard)


La policia ha acordonat la zona al voltant de la catedral i s'ha recomanat no acostar-s'hi.

Per les característiques de l'atac, les autoritats franceses apunten a una acció terrorista. En un missatge a Twitter, Estrosi també ha apuntat a una acció terrorista.

 

 

Estrosi també ha dit que és l'hora d'"aniquilar definitivament l'islamofeixisme del nostre territori".

Aquest atemptat arriba quan França encara es troba sota l'impacte de l'assassinat d'un professor d'institut a mans d'un islamista txetxè per haver ensenyat caricatures de Mahoma en una classe sobre la llibertat d'expressió, fa dos divendres.

 

L'exterior de l'església de Notre Dame de Niça ha quedat acordonat (Reuters/Eric Gaillard)


El suport expressat pel president Macron a la víctima ha causat malestar en alguns sectors de l'islamisme i manifestacions antifranceses en alguns països de majoria musulmana.

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan ha fet una crida al boicot als productes francesos i ha dit que el president de França, Emmanuel Macron, és un "malalt mental i un "islamòfob" per haver defensat la llibertat de publicar caricatures sobre Mahoma. A més, ha anunciat "accions legals i diplomàtiques" per la caricatura d'ell publicada per Charlie Hebdo, el setmanari satíric, en portada.


Resposta "ferma i implacable"

En tenir coneixement de l'atac, l'Assemblea Nacional francesa ha fet un minut de silenci, just quan el primer ministre, Jean Castex, ha acabat la seva intervenció sobre les noves mesures de confinament per la Covid-19.

 

Minut de silenci a l'Assemblea Nacional francesa (Reuters/Charles Platiau)


Després del minut de silenci, el president de l'Assemblea, Richard Ferrand, ha suspès la sessió.

Castex, per la seva banda, ha anunciat el nivell màxim d'alerta a tot França i ha assegurat que la resposta del govern a aquests atacs "serà ferma i implacable".


Abatut un home a Avinyó

Encara a França, més o menys a la mateixa hora, la policia ha abatut un home a la ciutat d'Avinyó, després que havia amenaçat diverses persones amb un ganivet, al carrer, mentre cridava "Al·lahu-àkbar". La ràdio Europe 1 havia avançat la notícia, confirmada per fonts policials.


Atac contra França a Jiddah

També aquest matí, un home ha estat detingut a Jiddah, a l'Aràbia Saudita, després d'atacar un vigilant del consolat de França "amb un objecte punxant", informa l'agència Reuters. El guàrdia de seguretat ha resultat ferit lleu.

 

Sánchez: "Estem units"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat el seu suport a França amb un doble missatge, a Twitter, en italià i en francès que acaba, en tots dos casos, amb un "Nous Sommes Unis!" ("Estem units!").

 

 

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, també ha proclamat "Estem units!" i ha defensat que "les nostres conviccions són més fortes que el fanatisme, l'odi i el terror".

 


La presidenta de la Comissió Europea, l'alemanya Ursula von der Leyen, també ha expressat la solidaritat de tot Europa amb França i ha condemnat "l'atac odiós i brutal" de Niça.

 

ARXIVAT A:
FrançaTerrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut