Almenys 44 morts en una allau humana durant una festa religiosa massiva a Israel

Segons els testimonis, desenes de persones han caigut a terra en un passadís molt estret i la gentada hi ha passat per sobre

RedaccióActualitzat

Una celebració ultraortodoxa ha acabat en tragèdia a Meron, al nord d'Israel, aquest divendres a la matinada

Almenys 44 persones han mort atrapades en una estampida, quan intentaven accedir a un lloc sagrat per als jueus ultraortodoxos.

Segons fonts policials, s'hi havien concentrat més de 100.000 persones, la més gran des de l'inici de la pandèmia i de la fi de les restriccions a Israel.

Molts han acabat atrapats en un passadís estret i han mort asfixiats. Entre les víctimes mortals hi ha infants. També hi ha un centenar de ferits.


La tragèdia ha passat durant les commemoracions de Lag B'Omer, quan desenes de milers de jueus ultraordodoxos havien acudit en massa a la tomba del rabí Shimon bar Yohai, del segle II.
 

S'han evacuat una desena de ferits (EFE/EPA/David Cohen)


La multitud, desafiant les mesures anti-Covid, havia omplert l'accés a la tomba desobeint els advertiments dels responsables de seguretat. Alguns testimonis expliquen que desenes de persones han caigut a terra i la gentada hi ha passat per damunt

Molts concentrats no se n'han adonat fins que el sistema de megafonia ha llançat missatges d'alerta. Els serveis d'emergències han evacuat els ferits amb ambulàncies i helicòpters, a més a més dels assistents

Encara es desconeix la causa exacta de l'accident (REUTERS / David Cohen)

La tomba del cim Meron és un dels llocs sagrats del món jueu i lloc de peregrinació anual. Les autoritats sanitàries del país havien expressat la seva preocupació per aquesta congregació de persones de divendres, la més gran des de l'inici de la pandèmia.

Encara es desconeix la causa exacta que ha provocat l'accident, que podria ser l'esfondrament d'un escenari sumat a l'aglomeració de persones congregades, segons un portaveu del servei d'emergències United Hatzalah.

Entre les víctimes mortals de l'allau hi ha infants (REUTERS)
ARXIVAT A:
Israel
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut