Iraq

Almenys 25 morts i quaranta ferits en un atemptat amb cotxe bomba en una estació d'autobusos al sud de Bagdad

Un atemptat amb cotxe bomba en una estació d'autobusos al sud de la capital iraquiana, Bagdad, ha causat almenys 25 morts i una quarantena de ferits. Segons han informat fonts policials, l'explosió ha tingut lloc a primera hora quan a l'estació hi havia molta gent que anava a agafar els autobusos per desplaçar-se a diferents províncies del país. Les mateixes fonts apunten que l'atac ha fet destrosses importants als edificis més pròxims i també en desenes de vehicles. Paral·lelament, un portaveu de l'exèrcit britànic ha confirmat la mort de tres soldats a Bàssora, al sud de l'Iraq, quan el seu comboi ha estat objectiu d'un atac amb explosius. L'acció hauria ferit greument un quart militar britànic.

Actualitzat

L'atemptat amb cotxe bomba ha tingut lloc a primera hora quan a l'estació hi havia molta gent que anava a agafar els autobusos per desplaçar-se a diferents províncies del país. Així doncs, no és d'estranyar que el nombre de víctimes hagi estat de 25 morts i quaranta ferits. Una xifra que, segons els autoritats locals, podria incrementar-se en les properes hores.

L'atac, que ha tingut lloc en el barri de Bayya, ha fet destrosses importants als edificis més pròxims a la central d'autobusos i també en quaranta vehicles que estaven estacionats a l'aparcament.

Al barri de Bayya, de majoria xiïta, hi viuen, principalment, persones de classe mitjana i treballadora.

D'altra banda, tres soldats britànics han mort i un altre ha quedat greument ferit quan el seu comboi ha estat objectiu d'un atac amb explosius al barri d'Al-Anthahiya, a Bàssora. Amb aquestes tres víctimes, el nombre de soldats britànics morts a l'Iraq des que va començar la guerra puja fins a 156.

Cadàvers decapitats

Les autoritats iraquianes han trobat els cossos de 20 homes decapitats i abandonats a la riba del riu Tigris, en un poble situat als afores de Bagdad. Les víctimes no han estat identificades i ningú no ha reivindicat la matança, tot i que és una tàctica habitual de grups radicals sunnites.

Anar al contingut