Una de les fotos amenaçadores del detingut (Policia Nacional)
Esplugues de Llobregat

Alliberen una noia de 18 anys retinguda i maltractada per la parella a Esplugues

L'home que ha estat detingut tenia la noia tancada en una habitació, l'obligava a dormir a terra lligada i n'abusava físicament, sexualment i psicològicament

Actualitzat

La Policia Nacional ha detingut un home que tenia segrestada a Esplugues de Llobregat la seva parella, de 18 anys, a qui maltractava de manera continuada i que ha pogut ser alliberada. El cos policial havia informat en un primer moment que els fets havien passat a l'Hospitalet de Llobregat.

La investigació va començar a partir d'una denúncia anònima que assegurava que un home tenia la seva parella tancada amb clau i que l'amenaçava tant a ella com a la seva família.

El detingut, de 30 anys, està acusat de detenció il·legal, amenaces, lesions, abús sexual i maltractament habitual en l'àmbit familiar. Tenia la víctima tancada amb clau en una habitació i, segons la nota de la policia, era "maltractada de manera brutal tant físicament com psicològicament".

Control total sobre la víctima

El detingut exercia un control total i "ferri" sobre tots els aspectes de la vida i la llibertat de la víctima, segons explica l'informe policial.

La noia no tenia claus de casa i sempre estava tancada a la seva habitació. Havia de demanar permís a l'home per anar al lavabo i per fer servir el telèfon mòbil. Aquest agredia la víctima sexualment i la castigava a dormir a terra lligada de mans i peus.

La noia rebia maltractaments continuats i de manera habitual, i "en una ocasió fins i tot li va llançar alcohol a la cara i al coll per després calar-li foc amb un encenedor".

Aquesta és una de les fotografies amb què amenaçava els familiars de la noia (Policia Nacional)

Després d'una denúncia anònima, la policia va comprovar els fets denunciats i va localitzar el domicili de l'acusat a Esplugues de Llobregat. El 19 d'abril va organitzar un dispositiu per entrar-hi, però els agents van interceptar l'home, que anava acompanyat de la noia, a la sortida de casa.

La policia va detenir l'home immediatament i va comprovar que duia el mòbil de la víctima. Ella va ser trasllada a l'hospital, on la van atendre de lesions de diversa gravetat. Després la van dur a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet, a la unitat d'atenció a les víctimes de violència masclista, on es valora el risc i la necessitat de protecció de la víctima.

El detingut va passar a disposició del jutjat de violència sobre la dona en funcions de guàrdia de l'Hospitalet e Llobregat el 21 d'abril. El jutge va decretar ingrés a presó sense fiança.

On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que pateixen violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda. Hi ha el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

Des de l'abril del 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar es pot anar als Mossos d'Esquadra o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana també pot recollir denúncies de violència masclista a les comissaries de la Rambla i Nou Barris. També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD)

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE)

ARXIVAT A:
Violència masclistaPolicia Nacional
Anar al contingut