El vent ha fet caure un arbre al pati de l'escola Tres Pins de Barcelona, que ha pogut obrir les portes (Oriol Vidal)

Se suspenen les activitats a l'aire lliure a Girona, Barcelona i la Catalunya central

Protecció Civil ha ordenat que no es facin activitats en el medi natural pel risc de vent, neu, onatge i pluja

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns continua el fort vent a tot Catalunya, sobretot a les comarques del Barcelonès i el Maresme. 

Protecció Civil recomana evitar les zones arbrades, inclosos els parcs i jardins, així com la màxima precaució a la façana marítima, pel "risc altíssim" d'onatge.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha qualificat la borrasca Gloria d'episodi "insòlit i excepcional", ha ordenat suspendre fins a nou avís totes les activitats a l'aire lliure en el medi natural a les comarques de Barcelona, Girona i la Catalunya central.

 

Arbres caiguts i aiguats

El vent, i especialment la caiguda d'arbres, ha provocat diversos problemes. 

Al Maresme, a Malgrat de Mar, el vent ha aixecat parcialment la coberta del pavelló Germans Margall, que ha quedat tancat. En aquell moment, de tota manera, no s'hi feia cap activitat.

 

A Malgrat, a més, alguns carrers han quedat inundats a causa del temporal, i els propietaris del càmping Els Pins han posat sacs de sorra al límit de la platja per protegir-se dels efectes del Gloria.

 

Sacs a la platja, a Malgrat de Mar, per evitar els efectes del temporal (Mireia Segú)

 

També hi ha hagut escoles afectades, sobretot al Maresme, on més de 34.000 alumnes s'han quedat sense classe.

 

(Oriol Vidal)

 

A Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, el vent ha fet caure un arbre, que ha obligat a tallar un carril de la carretera que comunica amb S'Agaró. No ha causat cap dany personal.


Carreteres afectades

Aquest dilluns hi ha hagut una desena de carreteres tallades, en algun moment, pel vent, neu o gel.

Només una continua tallada, des de diumenge: la BV4024, a Guardiola de Berguedà.

També hi ha l'avís de Trànsit per obligació de cadenes i risc pel gel:

 

 

A més, a partir de les 2 de la tarda, el Servei Català de Trànsit ha prohibit la circulació de vehicles pesants de més de 12 tones.

 

 

A Renfe, hi ha hagut diverses afectacions, sobretot pel vent, que han provocat retards i que a poc a poc s'han anat normalitzant. Entre d'altres, la línia R1 ha estat tallada durant una mitja hora entre Badalona i Montgat, per recomanació dels bombers

També a Ferrocarrils de la Generalitat ha calgut passar a una via única, en comptes de dues, per un arbre que ha caigut a la tarda a una marquesina de la parada de la Universitat Autònoma.

 

Vallter i Núria, tancades

L'arribada de la borrasca Glòria ha fet tancar preventivament dues estacions d'esquí: Vallter 2000 i Vall de Núria. En una nota de premsa emesa per Ferrocarrils de la Generalitat s'explica que la mesura s'ha adoptat perquè "les pròximes hores s'esperen fortes ratxes de vent i hi ha perill d'allaus, amb una acumulació de gruixos de neu superiors als 250 cm durant les pròximes 48 hores".

 

 

Un ferit greu

El fort vent ha obligat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a atendre una vintena de persones, que majoritàriament han estat traslladades a centres hospitalaris. Una d'elles ha quedat ferida de gravetat.

 

Gairebé 3.500 trucades al 112

Fins al vespre, el telèfon d'emergències 112, ja havia rebut prop de 3.500 trucades, sobretot del Maresme i el Barcelonès Nord i el Vallès:

 

 

Gairebé 2.000 avisos als Bombers

El temporal també ha requerit l'actuació dels Bombers de la Generalitat, que ha rebut gairebé 2.000 avisos relacionats amb el vent, la gran majoria de l'àrea metropolitana de Barcelona

 

 

Onades de fins a 15 metres

A més d'evitar la proximitat d'arbres per la caiguda de branques i troncs, Protecció Civil també recomana no acostar-se al mar, ni a platges, ports o espigons.

 

Les onades al mar a Llançà, aquest diumenge (Dolors Rumech)

 

El motiu: la mala mar que hi ha, amb onades d'alçades molt considerables, entre 5 i 10 metres, que aniran a més i que excepcionalment es preveu que poden arribar fins als 15 metres.


Neu a 300 metres

El temporal de neu arribarà del mar i de sud a nord, i el gruix de neu serà a la tarda i a la nit a la Garrotxa, al Ripollès, a l'Empordà, al Gironès, i també a Osona i al Vallès Oriental.

Com que està previst que la nevada arribi a cotes molt baixes, 300 metres d'alçada, en llocs on habitualment no neva, es recomana evitar desplaçaments en vehicle privat, i molta precaució si cal fer-ho.

 

Escoles tancades al País Valencià

Al País Valencià la nevada va començar diumenge, i ha comportat que hi hagi moltes carreteres tallades i que aquest dilluns s'hagin suspès les classes a molts municipis

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut