Imatge d'arxiu d'efectes de ventades a Gavà

Àmplia alerta per vent i mala mar, cops superiors als 120 km/h i onades de més de 8 metres

El temporal de vent i mar s'enforteix i durarà més de 48 hores

Néstor GómezActualitzat

La nova setmana ha començat amb l'important temporal de vent i mar que està afectant el país, sobretot la meitat est, amb unes ventades fortes que duraran més de 48 hores, fins dimecres al migdia. En el cas de l'estat de la mar, l'avís vermell, nivell màxim de perillositat, es mantindrà com a mínim fins dimecres.

Les ventades durant la matinada han estat molt fortes a les muntanyes del prelitoral i el Maresme. A Puig Sesolles, a dalt del Turó de l'Home, els cops de vent han arribat als 121 km/h, mentre que a poblacions com Cabrils, Arenys de Mar, Canet de Mar i Pineda de Mar ja se superaven els 100 km/h.  Dades destacables:

  • A Cabrils, els cops de vent han arribat als 116,6 km/h, la més forta dels seus gairebé 13 anys.
  • A l'Observatori Fabra de Barcelona s'ha registrat un cop de 104 km/h, la més forta dels últim 8 anys, quan el 30 de juliol de 2011 es va assolir un cop de 114,1 km/h.

Durant les properes hores el vent s'enfortirà a qualsevol comarca de Barcelona i nord de les de Tarragona.

 

Grans onades durant més de 72 hores

El temporal de mar durarà fins més enllà de dimecres sense treva. Fins a primera hora del matí, l'onada més alta a Catalunya s'ha registrat davant del cap de Begur, amb un pic màxim de 10 metres a les 5 de la matinada. A la resta del país, les onades superaven els 4 metres de manera contínua i arribaven a màxims de 8 metres a Tarragona i de 5 a Barcelona.

Mapa d'avisos per mala mar (Meteocat)
ARXIVAT A:
Temporal Gloria
Anar al contingut