Alerta per vent fort al Pirineu, litoral i prelitoral

Aquesta nit de Cap d'Any començaran les ratxes i s'allargaran fins dimarts, amb una petita treva dilluns al matí
Alerta per vent fort al Pirineu, litoral i prelitoral

Alerta per vent fort al Pirineu, litoral i prelitoral

Aquesta nit de Cap d'Any començaran les ratxes i s'allargaran fins dimarts, amb una petita treva dilluns al matí
Redacció Actualitzat

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de vent fort entre aquest diumenge a la nit i dimarts. Protecció Civil ha activitat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per risc de vent, el VENTCAT, posant l'èmfasi al Pirineu i les comarques de Tarragona.

Després d'una treva aquest dilluns al matí, les ratxes de fort vent es reactivaran i tornaran a afectar el Pirineu i també el litoral i prelitoral, incloent-hi l'àrea metropolitana de Barcelona.

Es demana, per tant, molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i elements estructurals.

També cal extremar la precaució en les activitats a l'aire lliure tant a l'entorn natural com a les zones urbanes pròximes a arbrat, com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements semblants, que poden caure per l'efecte del vent.

La previsió de l'SMC indica vent fort de nord-oest i d'oest aquest diumenge al vespre, nit i matinada a les comarques de Tarragona, amb vent sostingut i ratxes fortes. També al Pirineu, especialment en cotes altes.

El matí del dia d'Any Nou, el vent amainarà i hi haurà un parèntesi fins a la tarda i el vespre, moment en què el vent de nord-oest i oest reapareixerà amb força a tot el litoral i prelitoral de Catalunya, a més del Pirineu, sobretot en cotes altes. Hi haurà vent sostingut i ratxes fortes.

A les zones urbanes del litoral i el prelitoral de l'àmbit metropolità de Barcelona i de les comarques de Tarragona és possible que hi hagi incidències per les fortes ratxes de vent, que seran superiors a les habituals.

Protecció Civil demana tenir especial cura aquest diumenge a la nit a Tarragona, sobretot les persones que surtin de nit per anar a les festes de Cap d'Any i dilluns en els desplaçaments arreu de Catalunya, per la tornada dels dies de vacances nadalenques.