Balenes albirades a la costa tarragonina
Balenes albirades a la costa tarragonina

Albiren les primeres balenes de la temporada a la costa catalana

Actualitzat

Uns pescadors de Cambrils han albirat les dues primeres balenes d'aquest any davant de la costa catalana. Es tracta de dos rorquals comuns ("Balaenoptera physalus"), que és el tipus de balena més gran del Mediterrani i pot arribar a mesurar 24 metres de longitud.

El patró d'un pesquer de la confraria de Cambrils va ser qui va comunicar l'albirament del primer rorqual a 21 milles de distància de la costa, uns 40 quilòmetres al sud de Tarragona, el 15 de febrer cap a la una del migdia. L'endemà al matí, a la mateixa zona, els pescadors van reportar per ràdio un segon albirament de rorqual comú. L'associació EDMAKTUB, que es dedica a fer un seguiment dels cetacis que apareixen per les costes de Catalunya, ha difós imatges dels rorquals.

Segons EDMAKTUB, les balenes no estan de pas, sinó que visiten la costa catalana per alimentar-se, segons ha constatat un estudi fet durant quatre anys per aquesta associació que ha revelat que les aigües del Garraf són una zona d'alimentació per al rorqual comú. L'any passat, entre els mesos de febrer i juny, es van albirar un total de 320 balenes davant la costa catalana.

 

Anar al contingut