Madrid

Albiol: "La immensa majoria dels romanesos gitanos que estan instal·lats a Badalona han vingut a delinquir"

El president del PP a Badalona, Xavier García Albiol, s'ha refermat en el contingut dels pamflets que ha repartit aquest cap de setmana, en què es relaciona inseguretat amb immigració i on apareix una imatge en què es llegeix "no volem romanesos". En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", García Albiol ha assegurat que la majoria dels gitanos romanesos cometen delictes a Badalona. Una radiografia que no comparteix l'alcalde de la ciutat, el socialista Jordi Serra. També en declaracions al mateix programa, ha lamentat la imatge que es transmet de Badalona i alerta de l'ajuda que suposen aquests missatges per a un partit de caire xenòfob com Plataforma per Catalunya. Per la seva banda, Iniciativa per Catalunya denunciarà davant la Fiscalia la campanya dels populars a Badalona i demanen que s'inhabiliti García Albiol.

Actualitzat
"La immensa majoria del col·lectiu dels romanesos gitanos que estan instal·lats a la meva ciutat han vingut a delinquir". D'aquesta manera, s'ha refermat a "El matí de Catalunya Ràdio" el president del PP a Badalona sobre els fullets que ha repartit aquest cap en què, amb el logo del PP i la fotografia del mateix García Albiol, vinculen la inseguretat ciutadana amb el col·lectiu immigrant.

Una radiografia que no comparteix l'alcalde de Badalona, Jordi Serra. També en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio, ha lamentat la imatge que es transmet de Badalona i alerta de l'ajuda que suposen aquests missatges per un partit de caire xenòfob com Plataforma per Catalunya. Segons ha manifestat, "el que aconsegueixen aquestes accions és que l'Anglada s'instal·li a Badalona a fer racisme i a competir a veure qui és més racista". I ha afegit: "Com a alcalde, lamento que per defensar quatre vots aquesta sigui la imatge que es transmet de la ciutat".

L'alcalde, a més, ha assegurat que pot acreditar amb xifres que a Badalona la delinqüència no es pot atribuir a la immigració.

ICV denunciarà la campanya a la Fiscalia


Iniciativa per Catalunya Verds ha avançat, per la seva banda, que portarà davant la Fiscalia el fullet del PP de Badalona. En un comunicat, la formació ha subratllat: "El codi penal preveu la inhabilitació dels càrrecs públics que incitin a la xenofòbia". En aquest sentit, han demanat que s'inhabiliti l'actual president del PP a Badalona. A més, ha anunciat que aportarà davant la Fiscalia imatges de l'última campanya electoral dels populars a Badalona i les declaracions de García Albiol sobre la immigració.

Aquestes declaracions i accions arriben l'endemà que el PP es desvinculés dels fullets racistes de Badalona. La sotssecretària d'Organització del partit, Ana Mato, va afirmar des de Madrid que el seu partit no té res a veure amb aquests pamflets.

Els polèmics pamflets

El fullet consta de quatre cares. A la portada es veu una imatge de dues dones amb vel sota el títol "El teu barri és segur?". A l'interior, apareix el lema "+ Seguretat" al costat del logotip del PP. També hi ha diverses fotografies de protestes veïnals, on es poden llegir pancartes amb els lemes "L'alcalde no ens escolta", "Contra la inseguretat, per la dignitat", "Per la dignitat del barri" o "Volem igualtat de drets. També paguem impostos!". És aquí on hi ha la fotografia d'un cartell que demana l'expulsió de les persones d'origen romanès.

A la contraportada apareix una instantània del president del grup del PP a Badalona, Xavier García Albiol, i s'hi pot llegir: "Estic a només dos regidors de guanyar les eleccions municipals. Si el 2011 sóc l'alcalde us asseguro que: podrem sortir pel barri amb la certesa de no ser acorralats o atracats. Qui visqui a Badalona haurà d'adaptar-se a les nostres normes i costums".

Albiol i Camacho van participar en un acte conjunt a Badalona i el polític local va portar un feix d'aquests fullets. Com es pot veure en aquestes imatges, entre ell i la líder del seu partit els van anar repartint als veïns del barri de la Salut. De fet, Albiol ja va fer després unes declaracions sobre la immigració en què afirmava que "hi ha col·lectius com els romanesos gitanos que han vingut a delinquir a la nostra ciutat". El cap del grup municipal va assegurar llavors que això no és xenofòbia, sinó afrontar els problemes amb seriositat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut