Alberto Fernández Díaz, regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, en una imatge del 5 de setembre (ACN)
Alberto Fernández Díaz, regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, en una imatge del 5 de setembre (ACN)

Alberto Fernández Díaz no serà el candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona

Regidor durant més de 25 anys, no abandonarà la política

Actualitzat

El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona Alberto Fernández Díaz no tornarà a ser alcaldable de la capital catalana. Fernández Díaz ho ha anunciat aquest matí en una roda de premsa.

Fonts pròximes al grup municipal popular han avançat que, de tota manera, Fernández Díaz no abandonarà la política.

Alberto Fernández Díaz, regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, el 24 de setembre al Saló de Cent amb motiu de l'inici de les festes de la Mercè (ACN)

 

Fernández Díaz s'ha referit a la seva renúncia a ser l'alcaldable del PP per Barcelona dient que "tot té el seu moment".

"Ja fa molt de temps que havia expressat aquesta disposició a cedir el relleu a una altra persona. Ho podrà farà millor, o no, això ho diran les urnes. En qualsevol cas, tot té el seu moment i el meu havia arribat avui."

El regidor popular també ha fet referència a les idees que ha defensat tots aquests anys.

"Es obvi que represento -i n'estic molt orgullós- unes idees de centredreta i uns principis ideològics sòlids que mai he amagat."

Fernández Díaz ha estat regidor a l'Ajuntament de Barcelona durant gairebé tres dècades, en dues tongades. La primera va del 1987 fins al 1999, quan va deixar el consistori per ser diputat al Parlament i senador, coincidint amb el seu nomenament com a president del PPC. Al capdavant dels populars a Catalunya va ser el successor d'Aleix Vidal-Quadras.

L'any 2003 va tornar a la política municipal barcelonina, quan Josep Piqué va assumir el lideratge del PP català.

Alberto Fernández Díaz, regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, durant una roda de premsa el 16 d'abril (ACN)

 

A les últimes eleccions municipals, celebrades el 2015, els populars van perdre gairebé la meitat dels vots i sis regidors a l'Ajuntament de Barcelona, passant de 9 a 3. Va passar de ser la tercera força a la sisena. Eren els pitjors resultats de la història del partit, per sota dels obtinguts per Enrique Lacalle en temps d'Alianza Popular.

Ara, algunes enquestes apunten que el maig del 2019 el PP es podria quedar sense representants al consistori barceloní.

Nascut el 1961, amb 20 anys es va afiliar a Alianza Popular i forma part del PP des de la seva fundació. Casat i amb tres fills, abans de dedicar-se plenament a la política va exercir d'advocat.

 

Notícia relacionada: El PP es desmarca de la candidatura de Valls i promet una llista "potent"

 

 

ARXIVAT A:
PPEleccions municipals 26M
Anar al contingut