Pablo Casado, amb Xavier García Albiol i Alberto Fernández Díaz al seu costat (ACN)
Pablo Casado, amb Xavier García Albiol i Alberto Fernández Díaz al seu costat (ACN)

El PP es desmarca d'una candidatura amb Valls a Barcelona i promet una llista "potent"

La lluita per l'alcaldia arrenca coincidint amb les festes de la Mercè i a vuit mesos de les municipals

RedaccióActualitzat

La lluita per l'alcaldia de Barcelona ja ha arrencat, coincidint amb les festes de la Mercè. Les eleccions municipals no es fan fins a la primavera que ve, però els partits prenen posicions. L'aparició de nous candidats aquest cap de setmana i a 24 hores que Manuel Valls concreti la seva candidatura, amb el suport de Ciutadans, el Partit Popular ha confirmat aquest dilluns que es presentarà tot sol.

En declaracions a Onda Cero, el líder del PP, Pablo Casado, ha descartat integrar-se en una possible llista encapçalada per l'ex-primer ministre francès.

"El Partit Popular no es pot permetre el luxe de no presentar-se a l'alcaldia de Barcelona. I això és compatible amb fer una campanya en positiu i compatible amb altres candidatures."

Casado diu que preparen una candidatura "potent" per a Barcelona, però no ha confirmat si Alberto Fernández Díaz la continuarà encapçalant. Fernández Díaz diu que això no depèn d'ell:

"Això ho ha de decidir el partit. Ja fa tres anys i mig que dic el mateix. Ja no ve de quatre dies més."

 

 

Mentre uns fan càbales sobre el seu candidat, d'altres prefereixen debatre ja sobre el model de ciutat. Però tampoc s'oposen a parlar de pactes. Aquesta és l'opinió de l'alcaldessa, Ada Colau:

"Jo celebraré sempre que a les forces d'esquerres hi hagi posicionaments oberts al diàleg i a l'acord per a la ciutat, que és el que ens ha de preocupar als que ens han escollit per representar l'Ajuntament de Barcelona."

Jaume Collboni, del PSC, reclama que sigui una "batalla" centrada en la ciutat:

"Que al centre hi siguin les propostes, les idees, el futur de la ciutat, i no pas qui guanya aquesta nova batalla entre els uns i els altres."

Des del PDeCAT, Xavier Trias afirma que l'exconsellera Neus Munté ja està treballant en la candidatura:

"Nosaltres farem una candidatura forta. I l'encarregada d'organitzar, preparar i tirar endavant aquesta candidatura forta és la Neus Munté."

Durant l'homilia i en forma de prec a la Mare de Déu, l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat evitar caure en la "temptació de la divisió, de la confrontació, de la imposició de les nostres maneres de veure i de construir el món". Ha demanat "pau i tranquil·litat, de manera especial, per al nostre país". I que la patrona de Barcelona, ha dit, "ens ajudi a buscar i afavorir el que ens permeti viure en comunió, en respecte i en pau."

ARXIVAT A:
EleccionsAda ColauEleccions municipals 26M
Anar al contingut