Albert Rivera se'n va: "Per coherència, dimiteixo i abandono la política"

El líder de la formació taronja compareix a les dotze davant dels mitjans

RedaccióActualitzat

Primera conseqüència de les eleccions generals del 10N, que han deixat com un dels grans titulars la desfeta històrica de Ciutadans. Albert Rivera ha presentat la dimissió com a president de la formació davant l'executiva del partit, segons fonts del partit.

La dimissió de Rivera, que compareix a les dotze sense acceptar preguntes, es produeix després de la patacada electoral d'ahir on el partit taronja va perdre 47 diputats respecte a l'abril.


Rivera ha començat recordant la seva trajectòria:

"Us vull explicar qui sóc o d'on vinc. Uns quants bojos vam muntar un partit polític que defensava la llibertat i la igualtat entre espanyols. Després molts espanyols van demanar que ens presentéssim a tot Espanya. En aquests 5 anys hem aconseguit que aquest projecte sigui un projecte liberal que governa per a 20 milions de persones en 4 províncies."

"Hem aconseguit que espanya tingui un espai de centre, de centre liberal", ha afegit. I a continuació ha anunciat la seva dimissió:

"A qui escullen per liderar un projecte, no es pot amagar, i per això dimiteixo com a president de Ciutadans, perquè, en un congrés nacional, Ciutadans decideixi el seu futur."


Rivera ha afirmat que es tracta d'un acte de responsabilitat:

"Crec que a ningú sorprèn que avui jo dimiteixi, potser hi ha qui pensi que és just o injust, però, sigui el que sigui, crec que és el més responsable, i així m'ho van ensenyar a casa."

Rivera ha anunciat una segona decisió poítica: renunciar al seu escó:

"Fa 4 anys que sóc diputat nacional i no es pot assumir ser un diputat al Congrés només per una nòmina. Pel bé d'aquest país i d'aquest projecte, he de deixar pas a un altre diputat que l'apassioni entrar al Congrés."

 

Ha citat l'expresident dels Estats Units Barack Obama: "Si per guanyar has de dividir la gent tindràs un país ingovernable". I ha afegit això:

"Els dic que, com una persona moderada, constitucional i liberal, em preocupa que aquest país sigui ingovernable. Dic als qui els toqui governar, que ho facin remant en la mateixa direcció. No podem dividir els espanyols en blaus i vermells. És el moment d'unir els espanyol."

Finalment, ha volgut anunciar una decisió personal:

"Deixo la política i la vida pública."

Ha acabat dient que vol servir la seva família: els seus pares, la seva filla i la seva parella.

 

Interrogants sobre el futur


Ara, s'obren diversos interrogants sobre el futur de la formació, des de qui l'encapçalarà fins al seu posicionament sobre la pròxima investidura.

A l'abril, Albert Rivera va vetar qualsevol pacte amb el PSOE de Sánchez, tot i les pressions internes i externes que va rebre per fer-ho. De fet, diversos dirigents de Ciutadans no van entendre l'estratègia i van dimitir dels seus càrrecs.

Aquest diumenge a la nit, Rivera va admetre un resultat "dolent sense pal·liatius" i va anunciar la celebració d'un congrés extraordinari per fixar nous objectius per a la seva formació.

L'ambient a la seu electoral del partit taronja era de gran decepció. I és que amb els resultats que han obtingut es queden sense representació en moltes províncies espanyoles. A Catalunya, els taronges han passat de guanyar les eleccions catalanes a quedar en l'última posició en aquestes generals, amb només dos representants per Barcelona.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NCsAlbert Rivera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut