Washington

Al-Qaeda amenaça amb "nous esdeveniments" en l'aniversari de l'11-S

Nou vídeo d'Al-Qaeda amb motiu del cinquè aniversari dels atemptats de l'11-S. En aquesta ocasió apareix el número 2 de la xarxa terrorista. Ayman al-Zawahiri insta els musulmans del món a enfrontar-se amb Occident, avisa que els líders occidentals amaguen la magnitud dels atacs i anuncia "nous esdeveniments", sense precisar quins.

Actualitzat

El presumpte número 2 d'Al-Qaeda apareix en un nou vídeo en què demana als musulmans que s'enfrontin amb Occident i assegura que els líders occidentals amaguen l'escala real del desastre. Ayman al-Zawahiri diu que els atacs contra occidentals i jueus arreu del món són justos per la humiliació i la repressió de què són víctimes els musulmans. Al-Zawahiri adverteix que estan en preparació més "esdeveniments" sense donar-ne més detalls. També assegura que els talibans progressen a l'Afganistan i que derrotaran els soldats britànics que hi ha desplegats. El número 2 de Bin Laden ha anunciat com a nous objectius d'Al-Qaeda l'estat d'Israel i els països del golf Pèrsic.

El vídeo, que està gravat recentment ja que fa al·lusió als bombardejos israelians al Líban, dura un hora i setze minuts i té els subtítols en anglès. Cap font oficial ha autentificat la cinta, però molts analistes pronosticaven un missatge d'Al-Qaeda per commemorar els atacs de l'11 de setembre del 2001.

No és el primer cop que Al-Qaeda apareix amb un missatge durant l'aniversari dels atemptats. La televisió Al-Jazeera va emetre dijous un fragment d'un vídeo amb imatges mai vistes abans: un sarcàstic muntatge en què surt un dels homes que van fer estavellar el segon avió a les torres bessones amb fotografies dels atacs a les torres i el Pentàgon darrere. El suïcida ja amenaçava de causar milers de morts als Estats Units si els seus soldats no abandonaven el territori musulmà. També es veuen imatges de Bin Laden entrenant, suposadament, els seus homes per als atemptats dels Estats Units el 2001.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut