Pla detall d'una piscina omplint-se d'aigua
Pla detall d'una piscina omplint-se d'aigua (ACN)
Catalunya al dia

Aixetes segellades i controls aleatoris: Girona vigila les restriccions a piscines i jardins

L'Ajuntament ja ha comunicat les noves mesures antisequera als titulars dels subministraments i començarà a aplicar-les en els pròxims dies

Enllaç a altres textos de l'autor

Fèlix Martín

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Girona

@FelixMartin67
Actualitzat

L'Ajuntament de Girona es posa ferm en controlar que ni particulars ni comunitats de veïns puguin reomplir piscines privades o regar els jardins més grans.

A partir d'aquesta setmana, el consistori començarà a segellar les aixetes de totes les finques que tenen una sortida d'aigua independent, precisament, per a piscines o jardins. L'objectiu és assegurar que es compleix el decret de sequera.
 

Qui afecten els nous controls?

En total, les edificacions sotmeses a aquestes noves mesures poden ser més de 60. Es tracta de cases unifamiliars i comunitats de propietaris que, des del 2020, tenen separats obligatòriament els dos punts d'aigua.

D'una banda, hi ha el general -per abastir l'habitatge- i, de l'altra, el que serveix per omplir piscines o regar jardins i horts no artificials de més de 300 metres. En la majoria de casos, aquestes escomeses són a l'exterior de les finques.

Un aspersor regant en un jardí (iStock/archikatia)
L'enduriment dels controls també afecta els jardins més grans (iStock/arhikatia)

El regidor d'Acció Climàtica de l'Ajuntament de Girona, Sergi Cot, explica que ja han notificat aquestes noves accions als titulars dels subministraments i que començaran a aplicar-les en els pròxims dies.

"És una mesura que té com a objectiu seguir garantint un ús responsable de l'aigua."

L'Ajuntament de Girona adverteix també de la prohibició d'omplir les piscines a aquells que demanin construir-ne de noves i farà controls aleatoris per garantir el compliment d'aquesta restricció i del tancament de les aixetes de subministrament d'aigua per aquest ús.

La mesura estarà vigent mentre durin les prohibicions d'ompliment i reompliment de piscines amb aigua potable de la xarxa d'abastament i distribució. 

 

ARXIVAT A:
SequeraCrisi climàtica
Anar al contingut