Un vehicle cremat en els focs a l'Alt Empordà (Foto: ACN)
Un vehicle cremat en els focs a l'Alt Empordà (Foto: ACN)
Figueres

Un jutjat de Figueres obre diligències per aclarir l'autoria dels incendis a l'Alt Empordà

El jutjat d'instrucció número 6 de Figueres ha obert dues investigacions, una per cada incendi.

Pel que fa al de la Jonquera, la millora de les condicions meteorològiques podria permetre que avui l'incendi entri en fase control, segons ha explicat Puig.

La zona est del foc és la més estabilitzada i ara es treballa sobretot en punts calents al voltant de Cantallops, Boadella i Avinyonet de Puigventós.

Ja només queden 18 abonats sense subministrament elèctric.

L'àrea afectada es manté estable al voltant de les 13.800 hectàrees.

Ara hi ha tallades la GI-500, a Agullana; la GI-502, a Darnius; i la GI-504 i la Gi-510, a Terrades.

Més de 1.500 efectius treballen sense treva juntament amb els mitjans aeris.

Els Bombers han donat per extingit l'incendi de Portbou.

RedaccióActualitzat
El jutjat de Figueres ha obert diligències en relació amb els dos incendis que van començar diumenge a l'Alt Empordà, el de Portbou, ja apagat, i el de la Jonquera, que continua actiu. El jutjat d'instrucció número 6 de Figueres ha obert dues investigacions, una per cada incendi. A més de l'afectació en el territori o propietats particulars, hi ha l'afegit que en les dues causes s'hi inclou la mort de persones: un home i la seva filla quan fugien de les flames, diumenge a la tarda, i van caure d'un penya-segat de Portbou, i un home, veí de Llers, que van localitzar ferit molt greu a Agullana amb cremades al 80% del cos.

El jutge, inicialment, no hi inclou la quarta víctima d'aquests dies: un veí de Llers que va morir d'un atac de cor en veure's envoltat de flames. Tampoc hi afegeix les persones que han quedat ferides. La inclusió de tres víctimes mortals en la investigació vol dir que si s'arriba a identificar i detenir els responsables dels dos focs, els podrien acusar d'homicidi.

Tot i això, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha reconegut que serà molt difícil trobar els responsables dels dos focs. Se sospita que, en tots dos casos, la causa del foc podria haver estat el llençament imprudent d'alguna burilla de cigarret encesa o mal apagada.
Anar al contingut