Terol

Mor un bomber per un accident de trànsit mentre treballava en l'extinció d'un foc a Terol

Diversos incendis cremen arreu de l'estat espanyol i ha estat precisament en les tasques d'extinció d'un dels focs que ha mort un bomber de 50 anys. L'home, conductor d'una motobomba, ha perdut la vida a Corbalán, a Terol, quan el vehicle que conduïa s'ha precipitat, per motius que es desconeixen, per un barranc. Diversos dels focs que cremen ho fan en territori aragonès, on fins ara s'han calcinat 10.000 hectàrees. L'incendi més actiu és del terme d'Aliaga, a Terol, on s'han cremat més de 7.000 hectàrees.

Actualitzat
El bomber, que tenia una àmplia experiència i circulava per un camí rural, treballava en l'extinció d'un dels sis incendis que hi ha actius a tot l'Aragó, la majoria a la província de Terol. Tots els focs evolucionen bé, tret del d'Aliaga, que té dos fronts actius i on s'han concentrat la majoria d'equips d'extinció.

Unes 700 persones treballen en l'extinció de les flames, en què col·laboren mitjans aragonesos, dels ministeris de Medi Ambient i Rural i Defensa i efectius del País Valencià, la Comunitat de Madrid i Astúries. La vintena de mitjans aeris que hi col·laboraven s'han retirat quan s'ha fet fosc i tornaran amb les primeres llums del dia. El govern d'Aragó preveu que mitjans de França, Itàlia i Portugal s'afegeixin a les tasques d'extinció.

Aquests focs han obligat a desallotjar fins a 1.600 persones de sis petits pobles a causa del fum. D'aquestes només unes 200 passen la nit fora de casa seva.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut