Veneçuela

Hugo Chávez participa a Twitter mentre el seu govern inicia una "batalla digital"

Twitter s'ha convertit en una de les xarxes preferides per llançar-hi missatges breus i contundents, també des dels entorns polítics. Per això diversos mandataris d'arreu del món hi tenen un compte obert i ells mateixos, o els seus equips, s'ocupen d'aportar-hi continguts. Ara ha arribat el torn a Veneçuela.

Actualitzat
El president veneçolà, Hugo Chávez, ha obert un compte a Twitter, tot i que de moment no es tracta d'un d'aquests comptes validats que demostren amb una icona blava que Twitter autentifica qui n'és el propietari real.

De moment, el compte de Chávez no segueix ningú (l'únic a qui segueix és quasi una obligació, atès que és probable que els missatges els faci arribar des del seu aparell mòbil BB), però ja té més de 45.000 seguidors.

Chávez va anunciar que parlaria a Twitter i ja ho ha fet, per ara, amb un únic missatge, on explicava que sortia de viatge cap al Brasil. La presència del màxim mandatari de Veneçuela s'explica com una decisió del seu govern de mostrar-se més actius en els entorns d'internet, on ara per ara l'oposició ha trobat una via de comunicació molt eficaç davant de les dificultats que el govern posa als mitjans de comunicació tradicionals si no li segueixen el corrent.

La batalla a internet promet ser intensa ja que els opositors tenen molts comptes amb desenes de milers de seguidors mentre que des del govern fins ara no s'havien dut a terme gaires accions en aquest camp. Recentment, el ministre d'Obres Públiques, Diosdado Cabello, va convocar els militants del partit chavista (Partido Socialista Unido) a "assaltar la xarxa".

Caldrà veure com s'adapta Chávez, conegut pels seus discursos llargs, en un format que no admet més de 140 caràcters i, també, de quina manera reaccionen els que s'oposen al seu govern.
Anar al contingut