Motociclisme

Elias i Espargaró guanyen en Moto2 i 125 cc mentre Lorenzo dóna una lliçó a Pedrosa i Rossi

Jorge Lorenzo s'ha tret de la butxaca una remuntada espectacular en una cursa de MotoGP que semblava adjudicada a Dani Pedrosa, i amb el seu excepcional triomf ha impedit un triplet català a la Catedral. I és que Toni Elias i Pol Espargaró han estat protagonistes del matí a Jerez per endur-se la victòria en dues emocionants curses de Moto2 i 125 cc respectivament. Arribat el torn de la categoria reina, Pedrosa ha corregut com un campió i ha marxat en solitari cap al triomf però poc comptava amb un Lorenzo que ha acabat superant-lo en l'última volta i que ja és el nou líder del Mundial.

Actualitzat
Victòria majúscula

Només Jorge Lorenzo és capaç de fer realitat una victòria que semblava impossible i només ell és capaç de fer-ho amb un pilotatge extrem, agressiu i determinant.

Semblava que l'emprenyada de Dani Pedrosa donava els seus fruits. Honda s'ha espavilat i ha convertit una moto inestable, difícil de governar, en una moto diferent. I és que tal ha estat el canvi que el català ha passat de maleir els sants després d'uns entrenaments molt discrets a Jerez a fer la "pole" i córrer com un campió el GP d'Espanya.

El català s'ha escapat des de l'inici, encadenant voltes ràpides i deixant enrere tots els rivals. Ni Rossi ni Hayden ni Stoner han pogut seguir-lo. El de Castellar, regular, fred i precís com acostuma a ser-ho, no ha concedit errors i ha avantatjat l'italià amb un segon i mig. La cursa semblava decidida però aleshores ha aparegut Lorenzo des del darrere per anar escalant posicions i anar superant rivals com si res.

Malgrat l'esforç titànic del mallorquí pocs pensaven que pogués arribar a Rossi i, després, a Pedrosa tenint en compte les poques voltes que quedaven per al final. Però la remuntada s'ha materialitzat i Lorenzo no només ha pentinat l'italià sinó que ha arribat a la roda de Pedrosa. Tots dos han estat a punt de caure en un parell d'ocasions. Pedrosa es defensava com mai ho havia fet abans, però finalment poc ha pogut fer per cedir al mestratge del mallorquí i acabar en segona posició.

El rei de la frenada

Toni Elias ha tornat per la porta gran. El pilot manresà, que no guanyava des del GP de Portugal 2006 en MotoGP, s'ha adjudicat el GP d'Espanya de Moto2 i s'ha confirmat com un dels millors pilots de la nova categoria imposant-se en una emocionant i accidentada cursa.

Ningú frena com Toni Elias en Moto2 i en una categoria tan igualada aquest factor és realment determinant. Com també ho és el coratge, i en això pocs superen el combatiu pilot català. El manresà s'ha vist afectat per una massiva caiguda produïda en la primera volta que ha obligat a ajornar el Gran Premi després que l'asfalt ha quedat impregnat de benzina i oli per culpa d'un xoc entre Tomizawa i Corsi.

A la represa i davant d'una cursa de només 17 voltes, la igualtat ha estat màxima. Fins a nou pilots han corregut en grup posant de manifest que en Moto2 les diferències són mínimes. Elias ha mantingut controlat el sorprenent Tomizawa però un frec a frec amb Lüthi l'ha relegat a la cinquena posició. El manresà, però, no ha desistit i ha anat remuntant convertint cada revolt en una classe magistral de frenades. Elias ha superat el suís i també el japonès, i ha defensat el primer lloc amb dents i ungles fins al final.

S'ho mereixia Espargaró  

En el vuitè de litre, Pol Espargaró ha estat el gladiador incombustible que li agrada ser i ha obtingut a Jerez una victòria tan important com anhelada. Després de la decepció de la temporada passada, el jove pilot català ha conquerit la Catedral, Jerez, amb una victòria que fa justícia al seu esforç.

El de Granollers, candidat al títol, ha estat el millor d'una cursa condicionada des de l'inici per la caiguda de Marc Márquez. I és que el lleidatà, que sortia de la "pole", era l'únic que pels seus temps podia escapar-se del grup de favorits. El tub d'escapament de la Derbi del de Cervera ha caigut en ple revolt quan tot just s'havia completat una volta i Márquez ha volat fins caure, i s'ha fet una luxació a la clavícula. Amb ell fora de combat, el domini de la cursa s'ha anat alternant entre Efrén Vázquez, Terol, Espargaró, Rabat i Cortese.

L'italià, però, ha quedat descartat en tenir un problema mecànic que l'ha deixat molt endarrerit i poc després ha estat Vázquez qui ha tastat l'asfalt. Això ho ha aprofitat Espargaró per esprémer al màxim la seva Derbi i obrir un forat que ja ha estat determinant. Terol no ha pogut fer res per atrapar-lo i ha acabat segon per davant d'un Tito Rabat molt regular.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut