Els Agents Rurals i els Bombers es mantenen en alerta pel risc d'incendis
Els Agents Rurals i els Bombers es mantenen en alerta pel risc d'incendis

30 comarques i 51 municipis mantenen el risc molt alt d'incendi aquest dilluns

Els Agents Rurals extremen la vigilància i a les zones amb més perill es manté la prohibició o la restricció d'activitats que poden causar incendis

RedaccióActualitzat

El perill d'incendis forestals continua a gairebé tot el territori. Aquest dilluns 30 comarques mantenen el color vermell del nivell 2, que indica perill alt o molt alt. Gairebé tot Catalunya ha quedat afectada diumenge pel nivell 2 del pla Alfa, establert pels Agents Rurals per extremar la vigilància i prevenció, pel perill d'incendi forestal.

El Baix Empordà puja al nivell 2, mentre que el Maresme i el Vallès Oriental baixen al nivell 1.

S'han suspès totes les activitats que puguin suposar un risc a 51 municipis de 7 comarques.

Aquests són els municipis afectats:


Els Agents Rurals extremen la vigilància i a les zones amb més perill es manté la prohibició o la restricció d'activitats que poden causar incendis, com ara encendre foc, fer treballs forestals o activitats agrícoles o l'ús de barbacoes en zones de lleure.


Els nivells del pla Alfa

El risc d'incendis s'estableix al pla Alfa, que preveu una escala de nivells de 0 a 3, per a cada comarca. L'activació de cada nivell, que decideix diàriament la direcció general dels Agents Rurals, comporta un grau de mobilització dels efectius i determinades actuacions preventives.

Aquest diumenge el risc ha estat més moderat, al nivell 1 del pla Alfa, a 8 comarques: Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Cerdanya, Ripollès, Garrotxa, Selva, Vallès Oriental i Maresme.

 

Només hi ha 4 comarques que queden al marge del mapa de risc d'incendi: Vall d'Aran, Pla de l'Estany, Gironès i Pla d'Urgell, perquè hi ha poca massa forestal i més camps fruiters.

ARXIVAT A:
Incendis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut